Rubel-sjokk etter sanksjonsrykter

Russisk avis publiserte skisse med mulige USA-sanksjoner. Det sendte rubelen til laveste nivå på 20 måneder. 


<p>Rubelen har fått en skikkelig smell etter at den russiske avisen Kommersant publiserte skisser av sanksjoner som kan bli innført av USA.</p>

Rubelen har fått en skikkelig smell etter at den russiske avisen Kommersant publiserte skisser av sanksjoner som kan bli innført av USA.

Den russiske avisen Kommersant har ifølge Reuters publisert det de sier er en fullstendig skisse til et lovforslag om nye USA-sanksjoner mot Russland.

I dokumentet beskrives blant annet en rekke mulige restriksjoner overfor flere statseide russiske banker, med virksomhet i USA. Blant dem Sberbank, som faller over 4 prosent onsdag.

Oljefondet har investert over 5 milliarder kroner i banken.

Lovforslaget skal være det som amerikanske senatorer la frem forrige uke, et sett med sanksjoner hvis formål er å straffe Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget, samt deres aktivitet i Syria og Ukraina.

Russiske aksjer faller bredt onsdag. Referanseindeksen RTS på Moskva-børsen er ned 2,74 prosent for dagen.

Også rubelen faller, som på det meste har svekket seg 2 prosent mot dollaren, sammenlignet med gårsdagens nivåer. Halv to har fallet hentet seg inn til 1,6 prosent.

Sist rubelen var så svak var i november 2016. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå