Viktigst å sikre jobbene

- Vi snakker ikke om lønn nå. Det viktigste er å beholde de arbeidsplassene vi har. Enkelte er villige til å jobbe firedagersuke for å unngå oppsigelser.

			Finanskrisen har rammet Nordic Dørfabrikk i Lyngdal i Vest-Agder. Staben skal nå kuttes fra 150 til 115. Tillitsvalgt Siv Bulæg og administrerende direktør Roy E. Remehåper de slipper ytterligere nedbemanning.
Finanskrisen har rammet Nordic Dørfabrikk i Lyngdal i Vest-Agder. Staben skal nå kuttes fra 150 til 115. Tillitsvalgt Siv Bulæg og administrerende direktør Roy E. Remehåper de slipper ytterligere nedbemanning.

Les også:

Fra sitt klubbkontor har tillitsvalgt Siv Bulæg utsikt over produksjonslokalene ved Nordic Dørfabrikk. Her står dører og karmer i alle fager stablet side om side. Noen ferdige, andre under arbeid.

Fabrikken i Lyngdal i Vest-Agder er landets ledende leverandør av dører og karmer til hoteller, sykehus og sykehjem. Men finanskrisens effekt på byggenæringen har også rammet Nordic. Nå skal det kuttes. Innen mars neste år skal staben reduseres fra 150 til 115. Og karmproduksjonen flagges ut til datterbedriften i Litauen.

- Nyheten om kuttene kom som et sjokk på de fleste av oss ansatte. Vi var ikke forberedt på at krisen ville ramme oss så raskt, sier Bulæg.

"Vondt og vanskelig".

Hun beskriver stemningen rundt pausebordene i lokalene som dårlig.

- Folk ser arbeidskamerater forsvinne ut døren. Flere har det vondt og vanskelig, sier Bulæg, som er vitne til at karmavdelingen hun har vært med å bygge opp forsvinner ut av landet.

Sjefen ved Nordic Dørfabrikk, Roy E. Reme, tror at årets omsetning vil ende på rundt 180 millioner kroner. Det er omtrent på samme nivå som fjoråret. Men Reme har de siste månedene sett at ordrene gradvis har krympet.

Roser de ansatte.

- Vi opplever svikt i salget som følge av en tilnærmet stans i byggebransjen. Men fordi vi baserer oss mye på det offentlige som kunder, tror vi ikke på ytterligere salgsfall. 2009-budsjettet er derfor på linje med det for 2008, sier Reme, som roser sine ansatte for å vise forståelse for nedbemanningen som nå foretas.

Selv begynte han i direktørjobben i september. Noe av det første han måtte gjøre var å kutte årsverk.

- Det var en krevende start, og det er dessverre dramatisk for dem som mister jobbene sine, sier Reme.

Flere nyheter på E24

På forsiden nå