Vil bli kvitt VOLLVIK-STEMPEL

Sjefen i oljeselskapet Altinex er lut lei av at Altinex blir kalt for "Vollvik-selskap".

Administrerende direktør Olaf I. Ellingsen i oljeselskapet Altinex er lei av bli kalt for leder av et "Vollvik-selskap".

- Vi har en helt annen måte å gjøre ting på enn det spekulantinntrykket som gis i flere medier, sier Ellingsen til E24.

- Vi vil ha en annen medieprofil enn noen norske investorer.

Flere nyheter på E24

Etter at han mandag morgen hadde lagt frem oljeselskapets resultater for tredje kvartal, var det helt tydelig at Ellingsen ikke ville lese om resultatet med Vollviks navn i overskriften:

- Jeg vet ikke en gang om Vollvik er aksjonær hos oss, sa han.

Mini-aksjonær

På siste tilgjengelige aksjonærutskrift er Vollvik Invest oppført med en eierandel på skarve 0,29 prosent av aksjene i Altinex.

Det er bare småplukk sammenlignet med Vollviks eierposter på forsommeren, da han på det meste eide oppunder en fjerdedel av selskapet.

Altinex-aksjen har gitt både eventyrlig gevinst og stygge kursfall på børsen i år.

I mai både vant og veddet Vollvik champagnekasser med meglerkongen Jan Petter Sissener på at Altinex skulle til himmels, men så kollapset aksjen fullstendig og Vollvik tapte stort.

Chess-gründeren har også pådratt seg Kredittilsynets oppmerksomhet etter sin tid som stor og viktig Altinex-investor.

Anmeldt av Kredittilsynet

I midten av april ble Vollvik informert om at Altinex skulle kjøpe det danske oljeselskapet Denerco, fordi han skulle være med som garantist for finansieringen av dette kjøpet, sammen med Øystein Stray Spetalen og Petter A. Stordalen.

Etter det E24 erfarer, var det først i dagene rett etter at Idar Vollvik fikk vite om Denerco-kjøpet, at det oppstod et taktskifte i handelen med Altinex-aksjer.

Både kursen og omsetningen steg svært kraftig, og Dagens Næringsliv har slått fast at Vollvik gjennom en SMS tipset en sentral markedsaktør om at noe var i gjære i Altinex.

Følg utviklingen på Børs24

Vollvik-selskapet DynaPel

Altinex er bare en av flere bedrifter notert på Oslo Børs som har fått tilnavnet "Vollvik-selskap". Bedriften som fortjener navnet mest, er nok overvåkingsselskapet DynaPel.

Her eier Vollvik både mer enn 70 prosent av aksjene, og han skal overta som administrerende direktør.

Også i mobilteknologiselskapet Birdstep er Vollvik storaksjonær. På siste tilgjengelige oversikt er han oppført med 8,3 prosent av aksjene.

Det har ikke lykkes E24 å komme i kontakt med Idar Vollvik mandag ettermiddag.

På forsiden nå