Vil kaste Valla fra Ap-verv

Sentrale tillitsvalgte i Arbeiderpartiet jobber for å vrake LO-leder Gerd-Liv Valla som leder av Aps valgkomité.

Partiledelsen vil få klare synspunkter om at Valla ikke bør bli leder av valgkomiteen. Spørsmålet er om mange nok tør å stille seg bak det, sier en sentral Ap-representant til Aftenposten.

Alt om LO-dramaet

Sjokkbølger i Ap

Gårsdagens oppslag i to aviser, der to tidligere statssekretærer kommer med ramsalt kritikk av Vallas lederstil, har skapt rystet Arbeiderpartiet. Det kan ha vært et gjennombrudd for dem som ønsker en annen enn LO-lederen som leder av valgkomiteen, skriver avisen.

Spørsmålet om Valla som sentralstyremedlem er derimot en annen sak.

Mange sentrale tillitsvalgte, både rundt om i fylkene og på Stortinget, frykter nå at LO-lederen kan komme til å bli en sterk belastning for partiet i høstens valgkamp. Foreløpig ønsker ingen å fremstå som talspersoner for et slikt initiativ.

Les flere nyheter på E24.

Tar ikke sjansen

Personer med ambisjoner om å stille til valg på vårens landsmøte sier de ikke tar sjansen på å legge seg ut med en potensiell valgkomitéleder. Også ellers er det få som vil uttale seg om Valla under fullt navn.

Det gjelder fylkesledere som i alle fall inntil i går aktivt støttet Valla og advarte mot å blande Yssen-saken med debatten om hvem som skal lede Aps valgkomité, skriver Aftenposten.

På forsiden nå