Voldelige protester mot økte billettpriser i Brasil

Brasiliansk politi brukte tåregass og elektrosjokkvåpen for å holde tilbake demonstranter som fredag kveld protesterte mot økte billettpriser på offentlig transport.


<p><b>USIKRE TILSTANDER</b>: Demonstrasjonen i São Paulo eskalerte da maskerte ungdommer kastet stein, satte fyr på barrikader og knuste ruter. Det er ikke kjent om noen ble pågrepet eller skadd.</p>

USIKRE TILSTANDER: Demonstrasjonen i São Paulo eskalerte da maskerte ungdommer kastet stein, satte fyr på barrikader og knuste ruter. Det er ikke kjent om noen ble pågrepet eller skadd.

3.000 mennesker tok del i demonstrasjonen i São Paulo, som eskalerte da maskerte ungdommer kastet stein mot politiet, satte fyr på barrikader og knuste ruter. Det er ikke kjent om noen ble pågrepet eller skadd.

Mange brasilianere har reagert med sinne etter at myndighetene har satt opp billettprisene for offentlig transport. Også i Rio De Janeiro var det demonstrasjoner fredag kveld.

Inflasjonen i landet er allerede på mer enn 10 prosent. Brasil, som er Latin-Amerikas største økonomi, sliter også med økende arbeidsledighet, og det kan se ut til at landet går mot sin verste økonomiske nedgang siden 1990.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå