Yara-sjefen går

Erstattes av Ole Jørgen Haslestad.

Yaras

OSE
YAR
toppsjef Thorleif Enger går av.

Enger går av for oppnådd pensjonsalder på 65 år, og erstattes av Jørgen Ole Haslestad fra september.

- Jeg synes dette er et naturlig tidspunkt å slutte på. Yara går godt, og jeg er svært fornøyd med den nye konsernsjefen. Men jeg vil jobbe for fullt frem til september, sier Enger til E24.

Jørgen Ole Haslestad kommer til Yara fra Siemens, hvor han nylig ble utnevnt til en av 15 divisjonsledere som følger opp konglomeratets aktiviteter.

- Thorleif Enger har vært klar i sin intensjon om å trekke seg tilbake ved 65 år, og vi har vurdert flere interne og eksterne kandidater til å erstatte ham. Vi er svært fornøyd med valget av Jørgen Ole Haslestad, skriver selskapet i en børsmelding.

Gjødslet suksess

Yara-aksjen har gått svært godt de siste månedene, særlig takket være gunstige gjødselsprisene på verdensmarkedet.

Da gjødselskjempen , ble det ansett for nær umulig å overgå knalltallene allerede i andre kvartal. Den holdningen er nå endret.

Les også:

Følg Yara minutt for minutt på E24s fornyede børstjeneste E24 Børs

Allerede styremedlem

Haslestad er sjef for Industry Solutions Division med en total omsetning på om lag 12 milliarder dollar. Haslestad har vært styremedlem for Yara og Tandberg siden 2004.

Thorleif Enger overtok ledelsen av Hydro Agri allerede i 1999. Før det hadde Thorleif Enger en rekke lederposisjoner i Norsk Hydro og internasjonal virksomheter.

Thorleif Enger vil fortsette som president i IFA - den internasjonale gjødselforeningen.

Flere E24-nyheter

På forsiden nå