- Bør prate med aksjonærene i sosiale medier

Norske børsnoterte selskaper bør logge seg på sosiale medier. Det mener Geellmuyden.Kieses nye rådgiver for bransjen.

NYTT FINANSHODE PÅ PLASS: Helge Lunde møter nye kolleger hos Geelmuyden.Kiese. I bakgrunn rådgiver Øystein Vilsvik.
NYTT FINANSHODE PÅ PLASS: Helge Lunde møter nye kolleger hos Geelmuyden.Kiese. I bakgrunn rådgiver Øystein Vilsvik.

- Investorer er som alle andre mennesker. De har jo tatt i bruk de nye kanalene og mediene. Så for selskaper som ønsker å effektivt kommunisere med investorene, er det helt naturlig å bruke sosiale medier til disse formålene.

Første april starter Helge Lunde opp i ny jobb som fagansvarlig for finans og «Invester Relations» i PR-byrået Geelmuyden.Kiese (GK). Til E24 forteller Lunde at han håper å kunne dra inn GKs  kompetanse innen sosiale medier i arbeidet med informasjon til investorene i norske selskaper.

- Så langt har man ikke sett dette som den meste brukte kanalen. Men GK har jo en utrolig styrke på dette, så her ser vi noen interessante muligheter for å lage løsninger.

Et supplement

Lunde understreker at selskapenes tilstedeværelse i sosiale medier må være et supplement til den tradisjonelle kommunikasjonen.

- Det er ikke snakk om å gjøre det ene eller det andre. Det handler om å ta i bruk en ny arena i stedet for å bare sende ut årsrapporter og kvartalsrapporter.

- Så du mener at IR-avdelingene må logge seg på Facebook?

- Nå er jo ikke Facebook det eneste alternativet. Du har for eksempel Slideshare og Linkedin. Et av poengene vil jo være å henlede oppmerksomhetene til selskapets hjemmeside.

- Sosiale medier handler jo om toveiskommunikasjon, skal IR-avdelingene svare investorene gjennom sosiale meider?

- Det kan de. Det er ikke mer unaturlig enn at man prater sammen på telefonen. Jeg mener ikke at ting bare skal skje i sosiale medier. Det er ment som et tillegg.

Lunde kommer til GK fra jobben som leder for corporate-avdelingen i kommunikasjonsbyrået Signatur. Han har de to siste tiårene har han jobbet i diverse stillinger i finansbransjen både som analytiker og verdipapirmegler.

- Den beste

GK-sjef Andreas Wabø sier han er glad for å få Lunde med på laget, og at de ikke kunne funnet noen bedre til stillingen.

- Han har solid erfaring fra finansbransjen og har flere ganger demonstrert sin faglige styrke og gjennomføringskraft til det beste for sine kunder. Med han har vi funnet kapteinen til vår nye første-11’erm, sier Wabø.

På forsiden nå