De eldre har inntatt Facebook

Reklameformidlerne frykter eldrebølgen vil skremme vekk de unge.

Over 2,2 millioner nordmenn er på Facebook, og nå er det ikke lenger bare ungdommen som er tilstede, viser en studie som Dagens Næringsliv referer.

Antallet daglige brukere over 60 år er rundt 70.000, og blant dem finner vi en av Norges mest profilerte medievitere.

- Snart har jeg 1000 venner. Jeg er interessert i nye medier, og som redaktør vil jeg gjerne være oppdatert på hva som foregår på for eksempel Facebook og Twitter. Det er en kombinasjon av jobb og hobby, sier konstituert sjeferedaktør Arne Strand i Dagsavisen til Dagens Næringsliv.

Frykter utviklingen

Med tanke på at Facebook er reklamefinansiert, ser flere reklameformidlere at denne utviklingen kan skade Facebook.

- Når du får en venneforespørsel fra bestemoren din, da tror jeg Facebook begynner å miste kulheten, sier forskningsjef Huw Griffiths i Universal McCann til Dagens Nøringsliv.

Aksjerally

Eldrebølgen har derimot ikke fått konsekvenser ennå, og Facebook-aksjen har gått rett i taket etter sommeren, skriver Bloomberg.

Facebook er ennå ikke børsnotert, men aksjen handles likevel i gråmarkedet og der har oppgangen vært på 42 prosent de seneste fire månedene. Nyheter som at antall brukere har passert 300 millioner og at selskapet for første gang har positiv kontantstrøm, har sendt aksjen kraftig oppover.

Les saken: Aksjerally i Facebook

Til forsiden

På forsiden nå