Feirer 20 år med Simpsons

Familien Simpsons feirer 20 år og TV3 og ZTV feirer den gule familien og rydder sendeskjemaet.

– Digger du Simpsons må du huke av 19. april i kalenderen nå! Den gule familien fyller 20 år og det skal feires med stil. Både ZTV og TV3 gjør om på sendeskjemaet for å gjøre litt ekstra ut av jubilanten, sier Beate Våje i TV3 til Kampanje.

Den var den 19. april i 1987 at tv-seerne for første gang stiftet bekjentskap med den gule, problemfylte familien Simpson i en kort animasjonsfilm i "The Tracey Ullman Show".

Les også: Frykter nedlasting vil ramme seertall

To år senere, i 1989, hadde Matt Groening, skaperen av det kaotiske livet i Springfield, sparket så mye liv og suksess inn i den tegnede familien at den fikk sitt eget halvtimesshow i beste sendetid.

Simpsons hele kvelden

Hittil har 17 sesonger av serien blitt vist i Norge, mens den 18. er igang i USA. Nylig kom det også en helaftens kinofilm.

– For å feire at det er gått to tiår siden den gule familien først kom på skjermen, vil det på ZTV vises Simpsons-episoder hele kvelden 19. april – fra kl. 19.00 til 24.00, skriver TV3 og ZTV i en melding.

Det er episoder fra sesong 16 og 17 vil vises fortløpende.

Les også: Nationen sikter mot null

Også TV3 feirer Simpsons og der blir den vanlige episoden kl. 18.00 byttet ut med en times dokumentar om den gule familien og folkene bak serien.

Flere saker om medier og reklame

På forsiden nå