- Hegnar Media bedriver mobbejournalistikk

Frontene var steile da Mona Høiness og Trygve Hegnar møttes ansikt til ansikt i Oslo tingrett mandag.

MANDAG: Advokat Mona Høiness til sak mot Hegnar Media.
MANDAG: Advokat Mona Høiness til sak mot Hegnar Media.

I dag startet Oslo tingrett behandlingen av saken der den profilerte advokaten Mona Høiness har saksøkt Hegnar Media AS for å ha tillatt anonyme innlegg i HegnarOnlines debattforum; innlegg hun hevder er både sjikanerende og ærekrenkende.

Hegnar Media hevder på sin side at det for det første ikke foreligger noen ærekrenkelse, og for det andre at HegnarOnline ikke står redaksjonelt ansvarlig for det som skrives i nettstedets populære forum, der det i snitt publiseres 220.000 innlegg i måneden.

Les mer: Høiness krever 275.000 for sjikane på HegnarOnline

- Maktmisbruk

- Jeg mener Hegnar Media driver med mobbejournalistikk, sier Mona Høiness til E24.

- Først blir jeg foraktfullt framstilt i Kapitals artikler, og deretter omtaler Trygve Hegnar dette i en lederartikkel. Det er på grensen til maktmisbruk, hevder Høiness.

Da innleggene som er bakgrunnen for søksmålet dukket opp på HegnarOnlines forum i starten av november i fjor, gikk det ti dager før de ble slettet.

Innleggene dukket opp kort tid etter at Kapital i flere artikler hadde omtalt at kjendisadvokaten kom til å arve flere titalls millioner av en eldre kvinne, som Høiness hadde hatt som klient.

Høiness reagerer sterkt på at Trygve Hegnar i tiden det gikk før innleggene ble slettet, skrev en lederartikkel i Kapital. Der kom det frem at Høiness via hennes advokat hadde klaget på debattinnleggene på HegnarOnline.

- Tåkelegging

I sin forklaring mandag, sa Trygve Hegnar at han skrev den omtalte lederartikkelen fordi han mente Høiness' klage på nettinnleggene var et forsøk fra hennes side på å avspore debatten som da gikk om arvesaken.

- Jeg oppfattet det som et forsøk på å tåkelegge den viktige arvesaken, sa Hegnar mandag.

Hans advokat Kyrre Eggen og advokatfullmektig Marianne Rørvik gikk mandag langt i å avvise at nettinnleggene på HegnarOnline hadde vært en så stor belastning som det Høiness sier.

- Vi finner grunn til å stille spørsmål ved hva som egentlig er hennes motivasjon, sa Rørvik mandag.

- Ingen saklige argument

- Å bevege meg inn i Hegnars hode, det vil jeg ikke begi meg ut på, sier Høiness til E24 om hvilke motiver motparten mener hun har.

- Mitt poeng er at ingen mennesker, mann eller kvinne, skal bli utsatt for denne typen sjikane, og jeg har så langt ikke hørt ett saklig argument for at jeg burde tåle det, til tross for at jeg er en offentlig person, sier hun.

Trygve Hegnar møtte mandag i retten som styrleder i Hegnar Media, og således ikke personlig part i saken.

Høiness' har saksøkt selskapet for 250.000 kroner og HegnarOnlines redaktør Stein Ove Haugen for 25.000 kroner. Hun krever også å få dekket sakens omkostninger.

Les mer: Høiness krever 275.000 for sjikane på HegnarOnline

På forsiden nå