Idar Vollvik langer ut mot finanspressen

Mener surmagede redaksjoner straffer ham for ikke å være A4.

IKKE HELT A4: Idar Vollvik sier presssen straffer ham, men innrømmer samtidig at de bare gjør jobben sin.
IKKE HELT A4: Idar Vollvik sier presssen straffer ham, men innrømmer samtidig at de bare gjør jobben sin.

I siste utgave av mannebladet Alfa forteller den fallerte milliardæren Idar Vollvik om sitt forhold  til pressen.

På spørsmålet «hva bringer frem djevelen i deg?», svarer Vollvik:

- DN og Finansavisen. Hvor surmagede enkelte redaksjoner er, og hvor straffa man blir for å vøre litt utenfor A4, sier Vollvik og fortsetter:

- Jeg er jo ikke et A4-menneske. Det er alt for lite rom for at folk skal få være eller tenke alternativt og det irriterer meg noe jævlig.

Både Dagens Næringsliv og Finansavisen har, i likhet med E24, gitt en fyldig dekning av Vollviks kamp mot personlig konkurs. Siste runde med oppslag var i juni da Vollvik på overtid klarte å innfri kravene fra meglerhuset First Securities.

Les mer: Vollvik tok opp lån for å betale gjelden

Når E24 tar kontakt med Vollvik og ber han utdype kritikken av finanspressen, får pipen en annen lyd.

- Hehe, dette var et lite stikk til to av de mektigste mediene i Norge.

- Føler du deg forhåndsdømt av disse to avisene?

- Absolutt ikke. De gjør sin jobb, og jeg gjør min jobb.

Bruker media

Vollvik er kjent for sin aktive bruk av media i oppbyggingen av Chess og de siste årene satsingen på Ludo Mobil. I 2009 ga Vollvik ut boken «Idar Vollvik om PR» sammen med Trond Blindheim og Trond Albert Skjelbred. I boken forteller Vollvik om ni medieutspill som ble iscenesatt for å gjøre Chess lønnsomt og salgbart.

Vollvik sier at han har et godt forholdt til norsk presse.

- Norske medier har et stort mangfold, vi er jo et folkeslag som er svært samfunnsengasjerte, og det er bra.

Drømmen om å bli rik

I intervjuet med Alfa forteller Vollvik om mye annet enn sitt forhold til norsk presse. Blant annet om sin seksuelle debut, om når han gråter, og om drømmen om å bli rik.

- Jeg forstod veldig tidlig at jobb genererer penger og penger genererer status – en superdrivkraft. Som ung hadde jeg alltid penger. Det fasjonable livet med både høyt tempo, biler, damer, spenning og masse penger tiltalte meg, sier Vollvik.

(saken fortsetter under faksimilen)

TETT INNPÅ: Idar Vollvik er intervjuet av 19 år gamle Emma Clare Gabrielsen i siste utgave av mannebladet Alfa. Her ser vi journalisten sammen med Vollvik. Ifølge Alfa kler hun av både seg selv og intervjuobjektene.
TETT INNPÅ: Idar Vollvik er intervjuet av 19 år gamle Emma Clare Gabrielsen i siste utgave av mannebladet Alfa. Her ser vi journalisten sammen med Vollvik. Ifølge Alfa kler hun av både seg selv og intervjuobjektene.

 

Og med interessen for penger kom interessen for børsen.

- Som åtteåring bestemte jeg meg for å bli børsmegler. Da jeg var sytten hadde jeg egen bil, leilighet og masse penger. I business har jeg fått til alt bortsett fra den forbanne aksjetradinga mi, ikke sant, hehe.

Følg E24 Media på Twitter

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå