«Ingen» fulgte Jackson på nett

Stabilt på nett.
<b>IKKE PÅ NETT:</b> Minnemarkeringen for Michael Jackson ble fulgt på TV.
IKKE PÅ NETT: Minnemarkeringen for Michael Jackson ble fulgt på TV.

Mange nordmenn fulgte minnemarkeringen for Michael Jacksons tirsdag. Men det var få som så livesendingene på nett. Det kan tre av landets største bredbåndsleverandør fortelle.

Les også: Jackson ga TV 2-rekord

- Det er ikke noe utslag i trafikken i det hele tatt. Jeg har sjekket med vår avdeling og spurt på mange ulike måter uten å finne noen form for økning i trafikken, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor til E24.

- Et representativt bilde

- Selv om været har vært nokså dårlig, tror jeg vi kan si at nordmenn fulgte minnemarkeringen for Michael Jackson på TV, fortsetter han.

Lessum forteller at såkalt "streaming" av lyd og bilde gir store datamengder på nett og at selskapet ville har merket det dersom flere nordmenn fulgte markeringen på nett.

- Vi har en markedsandel mellom på 50 og 55 prosent, så vi gir nok et representativt bilde av nordmenns nettvaner tirsdag kveld, sier Atle Lessum i Telenor.

Hos bredbåndsaktøren NextGenTel bekrefter man dette;

- Det er har ikke vært noen spesiell trafikkøkning det siste døgnet, kan pressetalsmann Morten Ågnes i NextGenTel fortelle til E24.

Selskapet har 16 prosent av bredbåndmarkedet i Norge og er den nest største aktøren.

Økte litt

- Generelt denne uken har det vært en økning på 20 prosent, men dette kan kanskje forklares med det dårlige været de siste dagene, sier Geir Atle Helland, leder for drift i Lyse.

- Tirsdag kveld hadde vi en økning på fem prosent. Og det er utelukkende nettrafikk, så her kan vi kanskje se en liten økning som følge av markeringen for Jackson.

Lyse er Norges tredje største bredbåndsleverandør, opplyser han.

Les også:

Flere nyheter på E24

På forsiden nå