Sirkus Assange fortsetter

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange blir vert for politisk talk show.

TALK SHOW-VERT: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange er ettersøkt av svensk politi, nå starter han politisk talk show.
TALK SHOW-VERT: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange er ettersøkt av svensk politi, nå starter han politisk talk show.

Gjennom Wikileaks har Assange gitt verden brød, nå fortsetter medieyndlingen med sirkus.

Assange blir nemlig vert for et prateprogram med tenkere, revolusjonære og viktige politikere i gjestesofaen, opplyser Wikileaks i en pressemelding.

Tema for programmet er bredt: Assange med gjester skal nemlig sammen utforske «morgendagens verden», i programmet hvis tittel er ukjent.

«Opprør og revolusjoner i Midtøsten har startet en æra av politisk endring som fortsatt er underveis. I Vesten viser raseringen av lovstyret at de ideologiene og institusjonene som betød noe tidligere, er konkurs. Internett har aldri før vært så sterkt eller så hardt angrepet.»

Utforsker dystopien

Dette er ifølge Assange bakteppet for at et nytt talk show nå skal på lufta.

- I denne serien vil jeg utforske hvilke muligheter vi har for fremtiden med samtaler med de som former den. Går vi mot utopien, eller dystopien? Hvordan kan vi sette kurs?, spør Assange, som i øyeblikket er løslatt fra varetekt under betingelser av kausjon i Storbritannia.

I hardt vær

Han er begjært utlevert til Sverige, der to kvinner har anklaget ham for seksuelle overgrep. Påtalemyndigheten i Sverige ønsker å avhøre ham i denne forbindelse, og utleveringsspørsmålet skal nå behandles i britisk høyesterett.

Prateprogrammet har sendestart i midten av mars, opplyser Wikileaks-grunnleggeren, men det er uklart hvilke kringkastere eller TV-nettverk som til nå har plukket opp serien.

En mulighet er også at Wikileaks velger å sende programmet på nett-TV.

Les mer:

På forsiden nå