Kjendisadvokat klager inn HegnarOnline for sex-trakassering

Mona Høiness føler seg sjikanert på debattforum og tar Hegnar Online til PFU.

SJIKANERT: Advokat Mona Høiness føler seg uthengt av Hegnar Media. Nå venter en ny PFU-klage.
SJIKANERT: Advokat Mona Høiness føler seg uthengt av Hegnar Media. Nå venter en ny PFU-klage.

Advokat Mona Høiness mener Trygve Hegnar-eide HegnarOnline har brutt pressens egne kjøreregler – Vær Varsom-plakaten.

Høiness hevder nettavisen ved minst to anledninger i høst lot sterkt sjikanerende og diskriminerende omtale av henne ligge ute på sitt debattforum.

Omtalen skulle ha vært fjernet umiddelbart og etter eget initiativ, skriver Høiness' advokat i klagen til Pressens faglige utvalg (PFU).

- Reklamerer for sex-trakasseringen

Det er ikke første gang Høiness klager inn en av Hegnars publikasjoner til PFU. I november ble bladet Kapital felt for å ha brutt god presseskikk i sin bruk av titler, mens Finansavisen brøt Vær Varsom-plakatens punkt for samtidig imøtegåelse.

Under tittelen «Mona Høiness kuppet gammel dames 50-millioners villa» skrev Kapital at Høiness med stor sannsynlighet kom til å arve mange titalls millioner kroner av en eldre barnløs kvinne.

Noen dager etter Kapital-oppslaget fulgte Finansavisen opp med en ny sak om Høiness, under tittelen «Farsen i Odins gate på Frogner fortsetter».

- Denne sex-trakasseringen kommer i tillegg til all den andre trakasseringen det siste halvåret. En ting er at man ikke har et system som fanger dette opp i forkant eller i etterkant. Når skaden først er skjedd synes jeg det er spesielt ille at Trygve Hegnar i sin leder harselerer og nærmest driver reklame for sex-trakasseringen på forumet, sier advokat Mona Høiness til E24.

Vil ikke kommentere klagen

I en leder i Kapital i november skriver Trygve Hegnar at HegnarOnline ikke kan foreta en redaksjonell behandling av det som publiseres på forumet og Høiness må - og bør - tåle mer enn de fleste som en følge av den delikate saken om den eldre damen.

- Dere bør derfor lese den leder hun viser til. I stedet for å reklame for debattforumet, skriver jeg at «det skrives mye rart, irriterende og direkte feil på slike åpne nettsteder», skriver Trygve Hegnar i en e-post til E24.

Han vil ikke kommentere selv PFU-klagen.

- Jeg har ikke mottatt klagen, jeg er ikke redaktør i HegnarOnline, jeg har ikke sett den påståtte sjikaneringen på dette debattforumet, og jeg driver derfor heller ikke reklame for denne type debattinnlegg, fortsetter han.

Trygve Hegnar er styreleder i Hegnar Online og eier selskapet bak nettavisen. Han eier også Hegnar Media som huser Kapital og Finansavisen - medier han til daglig er ansvarlig redaktør for.

PÅ FORSIDEN: «Mona Høiness kuppet gammel dames 50-millioners villa»
PÅ FORSIDEN: «Mona Høiness kuppet gammel dames 50-millioners villa»

Ingen redaksjonell påvirkning

Stein Ove Haugen, som er ansvarlig redaktør i HegnarOnline, vil ikke kommentere klagen eller svare på E24s spørsmål.

- Jeg har ingen kommentarer til dette før PFU har sagt sitt i saken, skriver Haugen i en e-post til E24.

E24 har fått tilgang til HegnarOnlines siste tilsvar på klagen. Der anfører Haugen blant annet:

«Vår moderasjon og etterkontroll går uavhengig av hva andre medier (også i forlagshuset) måtte skrive om dette og hint. Det forekommer heller ingen redaksjonell påvirkning fra styreleders side. Noe annet ville også vært oppsiktsvekkende».

Det er kommet en rekke userøise og sjikanerende kommentarer til denne saken. E24 oppfordrer debattantene til å holde en seriøse tone og vil overvåke debatten ekstra nøye.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå