Autofil tilbake på skjermen

Det er fem år siden Autofil forsvant fra TV, nå kommer det tilbake i en helt ny form, med helt andre folk, på en helt annen kanal.

<p><b>BIL PÅ TV:</b> Med journalist Stein Inge Stølen og programleder Fredric Aasbø skal Autofil gjenoppstå på TV.<br/></p>

BIL PÅ TV: Med journalist Stein Inge Stølen og programleder Fredric Aasbø skal Autofil gjenoppstå på TV.

Fra 2001 til 2008 gikk Autofil på NRK. Daværende programleder Jan Erik Larsen tok så med seg bilprogrammet over til TV2, hvor det når går som Broom.

Året etter TV-debuten, ble Autofil startet som blad, nå børster de støv av TV-konseptet og til våren kommer Autofil tilbake på skjermen, på «mannekanalen» Max.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Det er et ganske stort steg. Vi kommer ikke til å prøve og erstatte Jan Erik Larsen.  Det vi prøver å gjøre er å skape et program som er laget av entusiaster for entusiaster. Ingen i Norge har tidligere prøvd å dekke hele spekteret, sier Stein Inge Stølen, som er en av flere aktører i programmet, til E24

Han har med seg redaktør i Autofil Espen Stensrud og kollega Lord Arnstein Landsem som eksperter. I tillegg har de hentet inn Fredric Aasbø, som er en av verdens beste i drifting.

Leide en ørken

- Fredric er programlederen, og syr det hele sammen.

Stølen forteller at de er halvveis i innspillingen, og at det er filmet i mange land, blant annet USA, Tyskland og Japan.

- Vi vil og ta et steg vekk fra terningkast-testing. Vi prøver å finne nye sammenhenger, med flere underholdende elementer enn bare selve bilen. Selvsagt er vi inspirert av Top Gear, men vi prøver ikke å være Top Gear.

Han synes Top Gear er på sitt beste når de kjører vanlige biler, gjerne i forbindelse med diverse utfordringer.

- Det er jo drit kjedelig å se Jeremy Clarkson kjøre nok en Aston Martin eller Bugatti.

Stølen sier de blant annet har vært på langtur i Norge med en Tesla Model S og de leide en ørken i USA der han og Aasbø sladdet rundt en hel dag i to amerikanske muskelbiler.

Det første programmet blir sendt i mars, og serien består av ti programmer som hver varer én time.

Les også:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå