DNB måtte stenge tilgangen til sjakk-VM

Carlsen-feberen blant DNBs ansatte førte til at nettverket deres gikk tregere. Derfor besluttet de å begrense tilgangen til sendingene på VG og NRK.

<p><b>SJAKK-FEBER:</b> Mange av DNBs ansatte har fulgt Magnus Carlsens VM-spill. Her fra DNBs hovedkontor på Bjørvika i Oslo.<br/></p>

SJAKK-FEBER: Mange av DNBs ansatte har fulgt Magnus Carlsens VM-spill. Her fra DNBs hovedkontor på Bjørvika i Oslo.

- Vi har begrenset tilgangen til sendingene fra sjakk-VM på NRK og VG, fordi vi fikk høre fra noen av kundebehandlerne våre at nettverket gikk tregt, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB. 

- Vi måtte prioritere kundene, sier han.

DNB har imidlertid ikke noe imot at de ansatte følger med når sjakk-eneren spiller om verdensmester-tittelen.

- Vi har ikke noe imot at ansatte lar seg engasjere av Magnus Carlsen. Det er moro at sjakk har blitt så spennende, og at mange følger med! Vi heier på Carlsen i dag, sier Westerveld.

- Har ikke påvirket datatrafikken

Telenor er en av Norges største nettleverandører, og leverer tjenester blant annet til DNB.

- Telenor leverer en bestilt og definert kapasitet til kunden. Hvordan kunden velger å bruke denne kapasiteten må bli opp til kunden selv å bestemme, sier informasjonssjef Knut Sollid i Telenor.

De har sjekket om trafikkøkning i forbindelse med sjakk-VM har påvirket Telenors mulighet til å levere nettjenester.

- Vi har ikke kunnet se at sjakken har påvirket data-trafikken i en slik grad, sier han.

- I februar er det vinter-OL. Hvor trygg er du på at den norske infrastrukturen takler et slik arrangement, hvor sikkert enda flere nordmenn kommer til å streame TV og følge hendelsene på nett?

- Jeg vil svare generelt, per dags dato bruker vi milliarder av kroner hvert år på å utvide og modernisere kapasiteten i Norge. I dette arbeidet med å møte fremtidens behov vurderer vi hva vi kan forvente i årene som kommer. Vi tar høyde for dette i våre planer om å bygge ut både fast og mobilt nett, sier Sollid.

Seks av ti ser VM

Det er trolig ikke bare DNB som har opplevd at de ansatte er mer opptatt av sendingene fra Chennai enn av arbeidsoppgavene.

Seks av ti nordmenn har fulgt Carlsens VM-kamper, ifølge VG.

De dagene Carlsen har møtt sin rival Vishy Anand i India, har det ifølge nettleverandøren Powertech vært voldsomme hopp i internettrafikken.

Det skyldes trolig nett-TV-sendingene til VG og NRK, som begge har satset stort på sjakk-VM.

Enkelte av VGTVs sjakksendinger har hatt 600.000 visninger i løpet av én dag. På halvannen uke har sjakkrelaterte videoer på VGTV blitt sett til sammen fire millioner ganger, ifølge avisen.

Vet du om noen som ikke har fått se sjakk på jobb?Send oss tips her.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå