Heder til journalist som kan lage gull av gråstein

Han slår i alle retninger og kan punktere ballonger som ingen andre i norsk presse. Ordene beskriver Dagens Næringslivs Kjetil B. Alstadheim som mandag ble tildelt Den store journalistprisen for 2013.

<p>Journalist Kjetil B. Alstadheim</p>

Journalist Kjetil B. Alstadheim

- Han holder opp politikernes meningsløsheter og avslører alle som «fyller sine setninger med tomme ord», slik han sa det om én av dem. Hans sans for absurditeter gjør lesingen til en fest, skriver juryen i Norsk Presseforbund videre i sin begrunnelse.

Kommentatoren og journalisten Alstadheim beskrives videre på følgende måte:

- Et skarpt øye. Et blikk som kan være både muntert og ondskapsfullt. En av dem som har vært rammet av hans giftige piler, skal ha sagt at denne journalisten «er morsomst når han skriver om andre». Forståelig nok.

Alstadheim roses for å beherske kunsten å være både morsom og seriøs til fulle. Videre roses han for sin evne til å lage «gull av gråstein» fra pressebenken på Stortinget.

- Selv de trausteste debatter kan observeres på en måte som gjør oss klokere. Og så gjør det jo ikke noe at vi får en god latter på kjøpet. Slik bidrar han til å holde interessen for politikk oppe.

Den store journalistprisen er på 100.000 kroner og deles ut til en medarbeider, eller en gruppe medarbeidere, som i løpet av siste år har gjort en særlig prisverdig innsats på journalistikkens område. Prisen er finansiert av Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Den Norske Fagpresses forening, NRK og TV 2.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå