Nok en DAB-klage på ESAs bord

Det europeiske overvåkingsorganet ESA behandler tre klager om DAB-utbygging i Norge og ber nok en gang om svar fra norske myndigheter.


<p>NY KLAGE: ESA behandler en ny klage på utbyggingen av DAB i Norge.</p>

NY KLAGE: ESA behandler en ny klage på utbyggingen av DAB i Norge.

Den nyeste klagen kommer fra en anonym lokalradiostasjon som hevder at utbyggingen av DAB-radio i norske veitunneler er ulovlig statsstøtte, skriver Klassekampen.

Fra før er det kjent at Norsk Lokalradioforbund og et anonymt kringkastingsselskap har levert inn hver sin klage til ESA, som er Det europeiske frihandelforbundets vaktbikkje. Lokalradioene kjemper mot slukkingen av FM-nettet, som de frykter vil føre til at de taper kampen om lytterne.

Ifølge den anonyme radiostasjonen vil Statens vegvesen bruke anslagsvis 1,1 milliarder kroner på å bygge ut DAB-nettet i 320 tunneler. «Det framstår som om de har som politikk å skape et forvrengt kringkastingsmarked, ved å diskriminere mellom ulike teknologier og kringkastingsselskaper», skriver anklageren.

ESA har i et brev til næringsminister Monica Mæland (H) bedt regjeringen kommentere de nye anklagene, ifølge Klassekampen.

Sjefingeniør Dag Vidar Torget i Vegdirektoratet påpeker at det ikke er Statens vegvesen, men Stortinget, som har bestemt at FM-båndet skal slukkes fra neste år. Han tilbakeviser også påstanden om at Vegvesenet har investert nærmere 1,1 milliarder kroner i DAB-utbygging.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå