Odd Reitan drysser to millioner på =Oslo-ildsjel

Anlov P. Mathiesens arbeid bidrar til økt selvrespekt for selgerne av gatemagasinene, mener Odd Reitan.

<p><b>PENGER OG HYLLEPYNT:</b> Anlov Mathiesen (h) får to millioner kroner og en statuett av Odd Reitan.</p>

PENGER OG HYLLEPYNT: Anlov Mathiesen (h) får to millioner kroner og en statuett av Odd Reitan.

Onsdag overrekkes redaktøren av gatemagasinene =Oslo og =Norge to millioner kroner som honnør for innsatsen.

- Det er jo helt fantastisk. Jeg ser dette som en enorm heder og ære for meg selv, for gatemagasinet =Norge, og vanskeligstilte over hele landet, sier Anlov Peter Mathiesen til E24.

Prisen deles ut av Odd Reitan på ærverdige Lade Gaard i Trondheim.

Mathiesen var én av fire som var med å starte opp =Oslo i 2005. Året senere ble han ansvarlig redaktør og i 2012 ble han også daglig leder i stiftelsen som driver magasinene.

Millionselskap

Virksomheten til gatemagasinene drives i dag med økonomisk overskudd, uten statlig støtte.

Omsetningen til stiftelsen bak =Oslo og =Norge var i fjor på 14,3 millioner kroner, og resultatet før skatt endte på 93.000 kroner.

E24 BEDRIFT: Se gatemagasinets millionvekst

Med to millioner kroner i hendene, mener prisvinneren at det er mye som kan utrettes for vanskeligstilte i Norge.

- Da vi startet opp =Oslo hadde vi kun noen hundretusen. Med to millioner kroner kan man få utrettet veldig mye. Jeg ser stort potensiale i dette, utover den rene pengesummen, sier han. 

Hva pengene skal brukes til har Mathiesen ikke bestemt seg for enda.

- De må få lov å synke litt, men umiddelbart kan jeg si at jeg ønsker å sørge for at pengene brukes best mulig i samme ånd som begrunnelsen til at jeg har mottatt dem. Det betyr i praksis prosjekter for folk som står utenfor yrkeslivet, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<p><b>DELER UT:</b> Odd Reitan  deler ut prisen «Årets Ladejarl» her på Lade Gaard. Vinneren får i tillegg til to millioner kroner en statuett av Odd Reitan.<br/></p>

DELER UT: Odd Reitan  deler ut prisen «Årets Ladejarl» her på Lade Gaard. Vinneren får i tillegg til to millioner kroner en statuett av Odd Reitan.


«Modig hærfører»

Det er Reitangruppen som står bak prisen. Bakgrunnen for prisutdelingen er visjonen om å fremstå som Skandinavias mest verdidrevne selskap.

- For andre gang kårer Reitangruppen Årets Ladejarl, en verdipris som har til hensikt å øke gjennomføringskraft og verdibasert arbeid. Årets vinner er en meget modig hærfører for en gruppe mennesker som ellers ville stått utenfor samfunnet, sier Odd Reitan i en pressemelding. 

Verdiprisen fra Reitangruppen ble første gang delt ut i fjor. Den gikk da til Helga Arntzen for sitt arbeid som leder av Aktive Fredsreiser.

Milliardoverskudd

Reitangruppen omsatte i 2012 (inkludert franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner. Selskapet sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Reitan Handel kunne notere 937 millioner kroner i overskudd før skatt i 2012. Rema 1000 hadde et overskudd på 241 millioner kroner før i fjor.

LES MER:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå