Milliardærer på gambling

Betsson-aksjen har steget over 11.000 prosent i løpet av syv år.
<b>Solid butikk:</b> Betsson vinner fram på børsen.
Solid butikk: Betsson vinner fram på børsen.

Nettspillselskapet Betsson har hatt en rekord vekst på Stockholmsbørsen.

Siden 2003 har nettgamblerne økt verdien på selskapet med 11.000 prosent. Fra litt over 63 millioner kroner til over 7,2 milliarder kroner, skriver E24.se.

Betsson ble startet av svenskene Fredrik Sidfalk, Anders Holmgren og Henrik Berquist i 2001 og i 2002 fikk selskapet sin første spillinsens i London.

Tre år senere, samme år som selskapet passerte 100.000 kunder ble selskapet kjøpt av Cherry Företagen AB.

Over 100.000 i Norge

Også i Norge har selskapet hatt en pen vekst og den norske versjonen av nettsiden betjener en solid portefølje med nordmenn.

- Vi har nok over 100.000 kunder i Norge, sier leder for Betsson i Norge Marius Andersen til E24.

Han vil ikke opplyse konkret hvor mange kunder selskapet har, men han bekrefter at selskapet er nærmere 100.000 kunder enn 200.000 kunder.

Betsson-sjefen vil heller ikke oppyse om hvor mange kroner nordmenn spiller bort på nettsidene, men snakker gjerne for hele bransjen:

- Norsk Tipping anslår at det er rundt seks milliarder kroner som omsettes utenfor egne og Norsk Rikstottos spill. Jeg tror nok det er noe mindre. Dette er litt høyt tall.

Andersen håper snart selskapet kan få konkurrere med Norsk Tipping på like forhold i Norge.

- Konkurranse er jo sundt for de fleste næringer, så drømmen er jo at vi skal få like vilkår som Norsk Tipping.

- Slik vil vi også som kunne bidra i større grad til samfunnet, skyter han inn.

- Ikke fra gård og grunn

Andersen ser ikke noen farer ved en oppheving av norske stats monopol på pengespill.

- Vi er opptatt av at våre spillere skal spille for det de råd til å tape. Vi er pent lite interessert å ha kunder som spiller seg fra gård og grunn. Vi vil jo gjerne ha kunden igjen.

- Vil ikke norsk idrett miste en viktig sponsor dersom det norske spillmonopolet oppheves?

- Jeg får daglig henvendelser fra ulike klubber i alle divisjoner og alle former for sport. Vi gir noen bidrag i dag, men det er klart at det er begrenset hva vi kan gjøre. Vi vil gjerne bidra mer.

Selv om selskapet har hatt en rekordvekst på Stockholsbørsen og gitt pene avkastninger til sine eiere tror ikke selskapet at de er med på å skape flere spilleavhengige i Norge.

- Andelen av spilleavhengige har vært mer eller mindre konstant siden spilleautomatene gjorde sitt inntog. I Norge regner vi i bransjen at rundt 1,7 prosent av befolkningen er spilleavhengige. I Europeisk sammenheng er tallet på mellom 1,7 og 2,2 prosent.

Les også:

Les flere nyheter hos E24

På forsiden nå