«Norges rike»-millionær konkurs

På TV3 blir Jan Ivar Vik presentert som en av «Norges rike» - forrige uke gikk han konkurs.
KJØPTE RING: I mandagens utgave av "Norges rike" kjøpte Jan Ivar Vik ring til sin ukrainske venninne.
KJØPTE RING: I mandagens utgave av "Norges rike" kjøpte Jan Ivar Vik ring til sin ukrainske venninne.

"Aluminium ble veien til rikdom for stryningen Jan Ivar Vik. Men 38-åringen er ikke bare flink til å tjene penger, han bruker dem også". Slik presenteres Jan Ivar Vik som en av "Norges rike" på TV3.

Forrige uke ble selskapet til stryningen - Stryn Aluminium - begjært konkurs, etter at selskapet ikke klarte å betjene gjelden til Sparebanken Sogn og Fjordane, meldte Nettavisen mandag kveld.

SISTE KONKURSER SER DU HER

Stryningens konkurs vil ikke få noen konsekvenser for fortsettelsen av programmet, som det ifølge TV3 bare er to sendinger igjen av.

- Jan Ivar Viks konkurs påvirker ikke oss i det hele tatt. Serien er spilt inn før konkursen, så dette vedrører ikke oss, sier presseansvarlig i TV3, Glenn Støldal til E24.

Skylder på banken

Til tross for at TV3 presenterer Stryn Aluminium for en suksessbedrift, er tallenes tale klare. I fjor hadde Stryn Aluminum 7,2 millioner kroner i driftsinntekter, det ga et overskudd på 40.000 kroner - etter å ha endt med et underskudd på over 840.000 året før, viser årsresultatet.

- Jeg vil ikke forklare nå. Oppbudet skyldes en jævlig dårlig bank. Ha-Ha. Men jeg skal kjøpe ut varelageret. jeg har gitt banken et tilbud, så vi får se om de aksepterer det, sier Vik til Finansavisen.

Det har ikke lykkes E24 å komme i kontakt med Vik tirsdag formiddag.

Smuler til kreditorene

Ifølge Finansavisen er det lite å hente i konkursboet for kreditorene.

- Det er en gjeld til sparebanken på 1,3 millioner kroner. I tillegg er det en halv million i moms og andre offentlige avgifter. Dessuten er det leverandørgjeld på 7-800.000 kroner, sier bostyrer Per Lyngve Maurset til avisen.

Selskapet produserer bussdeler til Vest Karosseri og ble startet i 1997.

Klikk her for å følge E24 på Facebook

TV-selskapet sier de har god dialog med de involvert i TV-serien, men poengterer at konkursen ikke angår TV3.

- Som du ser av programmet har Vik litt mer enn oss andre, men dette har ingenting med TV3 å gjøre, påpeker Støldal overfor E24.

Deltakerkritikk

TV3 har fått kritikk for måten de presenterer realityserien på, der kanalen omtaler deltakerne i samme ordlag som millionformuer og luksus liv. Blant kritikerne er deltakerne selv.

- Jeg hadde faktisk passet bedre inn i "Luksusfellen" enn dette programmet, sa Edna Falao kjent som "dronningen av St. Tropez" til Nettavisen.

TV-seerne har muligens gjennomskuet "bløffen" til TV3, for seertallene er svært lave.

Ifølge TV3 selv har programmet rundt 90.000 seere per episode.

- Hehe...det er nok ikke der de hadde håpet å være. De burde hatt 150.000 seere for å ha vært fornøyd, sier Morten Wiberg, TV- og radiosjef i mediebyrået Carat Norge til E24.

Ifølge Wiberg er det en overvekt av kvinner som ser på programmet.

Les også: Seerkræsj for "Norges Rike"

Andre saker fra E24 Media:

Flere nyheter på E24

På forsiden nå