Norsk nettleksikon skal utfordre Wikipedia

31 millioner kroner til norsk nettleksikon

31,5 millioner kroner over tre år er bevilget til det nye nettleksikonet av Sparebankstiftelsen DnB Nor, Fritt Ord og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Det melder sistnevnte i en pressemelding.

Det er Nasjonalbiblioteket som skal drifte løsningen og universitetene skal delta i å koordinere arbeidet med å skape nytt innhold.

Målet med Norsk nettleksikon er å lage en ny digital kunnskapsbase på nett som skal være gratis for hele Norges befolkning.

Viktig

Arbeidet med det nye leksikonet begynner umiddelbart, og styret er allerede på jakt etter en ny daglig leder for prosjektet.

- Dette er et stort løft og det ligger mye arbeid foran oss, sier generalsekretær Trond Andreassen i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

- Det er viktig at Norge har et kvalitetsleksikon hvor brukerne kan stole på at den kunnskapen som formidles er av høy kvalitet og skrevet av dyktige fagfolk.

Andreassen er også styreleder i nettleksikonet.

Klikk her for å følge E24 på Facebook

Fritt Ord og Sparebankstiftelsen DnB Nor har gitt 15 millioner hver fordelt over tre år til å utvikle Norsk nettleksikon, til sammen 30 millioner kroner legges inn i prosjektet i første omgang. I tillegg bidrar NFF med 1,5 millioner kroner fordelt over tre år, til nyskriving av leksikonartikler.

Lagt ned

I sommer ble Store norske leksikon avviklet. Leksikonet måtte gi tapt for Wikipedia. Store norske leksikons utgiver Kunnskapsforlaget ville heller konsentrere seg om å være Norges ledende ordbokforlag.

- Wikipedia er en verdenssuksess med sitt prinsipp om at alle kan bidra fritt og usignert, og ingen enkelt står ansvarlig. De nasjonale fagfolk-leksikonene har dermed mistet sitt økonomiske grunnlag og går mot nedleggelse, skrev forlaget da.

Den norske versjonen av Wikipedia ble grunnlagt 26. november 2001.

Les flere nyheter på E24 Media

På forsiden nå