Norsk regissør får millionstøtte fra Europa

Erik Poppes neste film, «A Thousand Times Good Night», har fått 4,2 millioner kroner i europeisk filmstøtte.

<p>FÅR PENGER: REgissør Erik Poppe får 4,2 millioner fra Europa for å lage film. Her fra Amandaprisen i 2009, der han tok imot pris på vegne av Johan Söderqvist for filmen "Nord".</p><p> </p>

FÅR PENGER: REgissør Erik Poppe får 4,2 millioner fra Europa for å lage film. Her fra Amandaprisen i 2009, der han tok imot pris på vegne av Johan Söderqvist for filmen "Nord".

 

Det er Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon av film, som har tildelt Poppes kommende film pengene. Fondet har 35 medlemsland og fordeler årlig rundt 155 millioner kroner i tilskudd til europeiske samproduksjoner.

«A Thousand Times Good Night» handler om en norsk fotograf som pendler mellom å være en av verdens fremste krigsfotografer og barn og familie i Norge. Det er en historie om valget mellom jobben hun opplever som et kall – og familien hun elsker så høyt.

Ifølge Eurimages tar manuset et utfordrende utgangspunkt om kvinners situasjon. Historien er inspirert av Erik Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder på 80-tallet.

- Dette er en svært personlig og krevende historie å fortelle. Den krever alt jeg har lært om å lage film fram til nå, sier en fornøyd Erik Poppe. (©NTB)

På forsiden nå