Opprørt over ulovlig sex på NRK

NRK har vist en sexscene med den nordnorske skuespilleren i et program om kinoaktuelle «Kill Buljo».

Skuespiller Gørild Mauseth og produsentene bak filmen "Brent av frost" er opprørt over at NRK for andre gang har vist en omtalt sexscene fra filmen uten lov.

Både produsent og Norsk Skuespillerforbund vil vurdere om de skal trekke NRK for retten.

Reaksjonen kommer etter at programmet "Store Studio" på NRK1 forrige mandag viste en scene fra filmen fra 1996 der Mauseth og Stig Henrik Hoff elsker i en robåt full av fisk.

Gjentatte nei

Bare noen uker tidligere hadde Mauseth fortalt i Dagbladet at akkurat denne scenen var underlagt en klausul om at det ikke var anledning til å bruke den utenfor sammenheng.

Til Dagbladet sier Mauseth at hun gjentatte ganger har sagt nei til NRK om å få vise scenen. I "Store Studio" ble klippet brukt for å illustrere en parodi som er spilt inn i den kinoaktuelle filmen "Kill Buljo".

– Vi føler ikke at vi har brukt klippet ut av sammenheng. "Kill Buljo" parodierer "Brent av frost". Dersom vi skulle forklare parodien, måtte vi vise begge scener. Vårt formål var altså ikke å brette ut en naken kropp, sier prosjektleder i NRK, Haagen Guttu.

Sitatrett

En jurist i NRK vurderte saken før programmet ble sendt på lufta og konkluderte med at klippet kunne brukes i henhold til sitatretten.

Denne avgjørelsen er imidlertid ikke alle enige i. Nå venter både produsent Jan-Erik Gammleng og Norsk Skuespillerforbund på en redegjørelse fra NRK.

På forsiden nå