Radiorush for Jacko

Her er låten de største norske radiostasjonene har spilt mest.
<b>LEVER VIDERE:</b> Michael Jackson, kongen av pop, lever videre på radio.
LEVER VIDERE: Michael Jackson, kongen av pop, lever videre på radio.

Ikke uventet har Michael Jackson fått mye spilletid på norske radioer den siste tiden.

Etter hans død torsdag den 25. juni har NRK, P4, Radio Norge og Radio 1 spilt Jacko-låter nesten 700 ganger. Totalt tilsvarer det nesten to døgn med bare Jackson-låter.

Og det er en låt som norske radiolyttere har fått høre oftere enn andre.

- Låter bra

Av de fire stasjonene som E24 har hentet inn tall fra oppgir samtlige at det er "Billie Jean" som har vært flest ganger på luften. I snitt har hver enkelt radiostasjon spilt låten fra Thriller-albumet ni ganger. Flere av de andre låtene fra det samme albumet topper også radioenes spillelister.

- "Billie Jean" er en låt som egner seg godt for radiospilling. Produksjonen er svært god. Det låter like fresht i dag, som det gjorde når den kom ut i 1982, sier tidligere musikkjournalist i Dagbladet og musikksjef i P3, Håkon Moslet, til E24.

Moslet er i dag sjef for Ung-avdelingen i NRK.

- Vi har også spilt "You Rock My World" fra 2001-albumet "Invincible" mye den siste uken, opplyser han.

"Bad" på TV

Jackson vil også bli spilt flittig i uken som kommer. Radio 1 lover 30 låter på tirsdag. Samme dag som begravelsen og minnestunden finner sted for den store artisten.

På TV er det derimot en annen låt som dominerer fra kongen av pop. Musikkvideoen til "Bad" fra albumet med samme navn som ble utgitt i 1987 har vært vist flest ganger på den norske TV-skjermer skal vi tro tallene fra den norske musikk TV-kanalen The Voice TV. "Beat it" følger tett etter i antall visninger, mens "Billie Jean" også gjør det sterkt her med en tredjeplass.

Får mer som død

Hva dette gir i TONO-inntekter til Jacko er ifølge kilder E24 har snakket med ikke mulig å beregne enda da det som regel er tre måneders etterslep på rapporteringen.

Men det opplyses at man som regel etter en stor artist død ser et oppsving i utbetalingen av rettighetsavgifter.

Flere nyheter på E24

På forsiden nå