RiksTV-eiere under oppsyn

NRK og TV2 følges med argusøyne.

NRK, TV 2 - og Telenor eier både det digitale bakkenettet - og distributøren RiksTV. I programpakkene som ble presentert tidligere i uken har de tilsammen syv av de 17 kanalene som vil være på plass når bakkenettet åpner til høsten.

- Betenkelig

- Vi synes også det er grunn til å se nærmere på de kanalene som eier det digitale bakkenettet - og deres sterke tilstedeværelse i programpakkene i forhold til andre kanaler som ikke har sluppet til. Det er til ettertanke at man ikke finner kanaler som BBC World, CNN - og de svenske kanalene TV1 og TV2, sier stortingsrepresentant for Høyre, Olemic Thommessen til VG.

- Eierne er inne med så mange kanaler fordi de har gode kanaler, rett og slett, sier Espen Thorsby, administrerende direktør i RiksTV AS til VG.

- Som tilsynsmyndighet kommer vi nå til å se på hele denne kanalfordelingen i samarbeid med Medietilsynet, sier underdirektør Arne Litlere i Post og teletilsynet til VG.

- Vurderer klage

Han forteller at Post- og teletilsynet allerede har en klage til behandling - og det er fra musikk-kanalen MTV som ikke har fått plass i det nye bakkenettet.

- Vi avventer et svar RiksTV i denne saken, sier Litlere.

Foreløpig er det ikke kommet inn flere klager fra kanaler som ikke har fått plass i RiksTVs programtilbud i det digitale bakkenettet.

Men MTG-gruppen som har fått plass til tre av sine kanaler i den såkalte Rikspakken er slett ikke fornøyd med at den nye familiekanalen Viasat4 ikke kunne legges som endel av gratistilbudet sammen med NRKs tre kanaler. Dette tiltross for at Post og teletilsynet mente at det ville være i henhold til konsesjonsbestemmelsene.

- Vi har ennå ikke bestemt oss for om vi kommer til å klage inn denne avgjørelsen. Men vi synes det er en alvorlig og grov undergraving av Post og teletilsynet når Samferdselsdepartementet overkjørte tilsynets avgjørelse, sier MTG-direktør Tor Fuglevik til VG.

På forsiden nå