Rønningen trekker seg fra selskap etter konkurs

Magnus S. Rønningen trekker seg fra 2634 Holding, som følge av konkursen i Magnum Media.

KONKURS: Magnus S. Rønningens Magnum Media, selskapet bak herrebladet Alfa, ble torsdag slått konkurs.
KONKURS: Magnus S. Rønningens Magnum Media, selskapet bak herrebladet Alfa, ble torsdag slått konkurs.

Torsdag ble det kjent at Magnus Rønningens Magnum Media var begjært konkurs.

LES OGSÅ: Alfa-Magnum konkurs

Nå trekker Rønningen seg fra Magnus Medias eierselskap, 2634 Holding, som følge av konkursen:

- Vi hadde ambisjoner om å lage et selskap som dro veksler på synergiene mellom Magnum Media AS, Magnum Public Relations AS og Ny Vri AS. Etter gårsdagens konkurs i Magnum Media, er ikke mitt bidrag lenger tilstede. Da føles det riktig å trekke seg ut, sier  Magnus S. Rønningen i en pressemelding.

- Pressekjør

2364 Holding og Rønningen er blitt enige om å skilles etter de siste dagers mediekjør etter at nyheten om konkursen sprakk.

- Magnus S. Rønningen er en dyktig kar med store ambisjoner og høy gjennomføringsevne. Men på et møte tidligere fredag ble vi enige om at vi skilles profesjonelt før de siste dagers pressekjør går utover vennskapet oss i mellom - og de involverte selskapene, sier daglig leder i selskapet, Lars Gilleberg.

-  En konkurs er en hard belastning, spesielt for de ansatte, men også for de andre selskapene som ufrivillig blir dratt inn i mediastormen som har oppstått, sier Gilleberg.

Rønningen overdrar sine eierandeler til de andre eierne i selskapet.

Aller ga opp

Som kjent ble selskapet bak det redaksjonelle innholdet i «herrebladet» Alfa, Magnum Media begjært konkurs torsdag.

Men allerede for tre uker siden valgte utgiver av bladet Alfa å trekke seg fra samarbeidet med Magnus Rønningens selskap.

Storforlaget var ikke fornøyd med inntektene fra bladet.

- Alfa har helt fra starten av vært et prøveprosjekt for Aller Media, der Magnum Media har vært innholdsleverandør og vi har hatt en utgiver funksjon. For tre uker siden meddelte vi Magnum Media at vi ønsket å trekke oss ut av samarbeidet om utgivelsen av Alfa, fordi inntektsmålene ikke har vært tilfredsstillende. En beslutning tatt helt uavhengig av den konkursen vi registrerer i dag, skrev Roger Hansen administrerende direktør i Aller Media i en e-post til E24.

På spørsmål om konkursen av Magnum Media kom overraskende var svaret kontant:

- Ja.

LES OGSÅ: Aller gav opp Alfa

På forsiden nå