Aftenposten kutter 100 millioner

De ansatte i Aftenposten må ta to ukers ulønnet ferie i år.
<b> ULØNNET FERIE: </b> Administrerende direktør Kristin Skogen Lund sender sine ansatte på ekstra ferie, men uten lønn.
ULØNNET FERIE: Administrerende direktør Kristin Skogen Lund sender sine ansatte på ekstra ferie, men uten lønn.

Styret i Aftenposten vedtok torsdag et kostnadsprogram som skal få en effekt på omlag 100 millioner kroner i 2009, ifølge en pressemelding fra Aftenposten.

Stabens reduserer med vel 20 fast ansatte, mens avisen gjennomfører en sterk reduksjon i bruken av midlertidig arbeidskraft.

De ansatte i Aftenposten må i tillegg godta nulloppgjør i årets lønnsforhandlinger og at lederbonusene faller bort.

I tillegg blir alle ansatte pålagt å ta inntil to ukers ulønnet permisjon i 2009. For de som tjener mindre enn 400.000 kroner, blir varigheten på den ulønnede permisjonen gradvis redusert til en uke.

Fri uten lønn

Også neste år må de ansatte belage seg på å ta fri uten lønn, men da kun en uke.

- Helt siden vi startet arbeidet med kostnadsprogrammet, har vi hatt en konstruktiv og god prosess med klubbene. Jeg er glad for at vi kunne legge fram et omforent forslag til tiltakspakke for styret. Det er også en styrke for Aftenposten at medarbeidere og ledere på alle nivåer viser både omstillingsevne og vilje til å bidra, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund i Aftenposten i meldingen.

Totalt er 40 årsverk berørt av nedbemanningen.

"Halvparten lar seg realisere gjennom naturlig avgang, førtidspensjonering, reduksjon i bruk av midlertidig arbeidskraft og omplassering. I tillegg vil det bli gitt tilbud om sluttpakker til medarbeidere i enkelte avdelinger i annonsesalget og i redaksjonen," heter det i pressemeldingen.

Les flere økonominyheter på E24.

På forsiden nå