Norges nye mediebaron

Terje Roll Danielsen begynte som journalist i Adressa. Nå blir han største private eier.

Terje Roll Danielsen har sikret seg Orkla Medias aksjepost på 18,65 prosent i Adresseavisen

OSE
AAV
. Investoren legger 303 millioner kroner på bordet for aksjene.

Les flere saker på Næringsliv24 her.

Holder tett

Roll Danielsen, som på begynnelsen av 80-tallet jobbet som journalist i Adressa, har lenge vært en mindre aksjonær i avisen, men etter kjøpet blir han den største private aksjonæren med en eierandel på 22,6 prosent.

Roll Danielsen ønsker ikke å fortelle hvorfor han bruker over 300 millioner kroner på regionsavisen.

- Det har jeg ikke tenkt å kommentere nå. Det jeg har å si, vil jeg si til styret på styremøtet i Adressa i morgen, sier Roll Danielsen til Næringsliv24.

- Vet hvor jeg står

Trondheimsinvestoren, som er styremedlem i Adresseavisen, har etter sigende vært i mot Media Norge-fusjonen der Aftenposten, Fedrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende etter planen skal gå sammen i ett selskap.

- Jeg har ikke tenkt å kommentere noe mer. Men de fleste involverte vet nok hvor jeg står i den saken, sier Roll Danielsen.

Must: - Vet ingenting

Erik Must har tidligere vært den største privataksjonæren i Adressa med en eierandel på 17 prosent. Must sier at han ikke visste at Orkla Media-posten i avisa var solgt.

- Ikke vet jeg at det er solgt, og jeg har ikke snakket med noen. Jeg kan ikke uttale meg om noe jeg ikke vet noe om, sa Must til Næringsliv24 onsdag morgen.

- Stort løft

Orkla Media har også solgt sin eierandel i Bergens Tidende. Det er Schibsted

OSE
SCH
som har plukket opp posten i BT for 472 millioner kroner.

Roll Danielsen har inngått en avtale med selskapet om at han, eller en gruppe investorer satt sammen av ham, skal kjøpe aksjene i Bergens Tidende etter generalforsamlingen i BT. Det skjer trolig i desember.

Roll Danielsen vil ikke si om han har finansiell styrke til å kjøpe hele posten alene.

Hvis han gjør det, vil han i så fall ha lagt ut 775 millioner kroner for aksjepostene.

- Det er et stort løft allerede, er alt investoren vil si.

Eiendom

Roll Danielsen startet sin yrkeskarirere i Adresseavisen.

Etter noen år som journalist, prøvde han å starte et politisk og kulturelt tidsskrift, men det gikk rett vest. Siden snudde lykken.

Ifølge Adresseavisen var Roll Danielsen den første som skrev om den uslepne diamanten, tomta til Aker Mekaniske verksteder.

Like etter ble han markedsdirektør i Aker og fikk i oppdrag å selge tomta. Det ble en suksess. Etter det sluttet han og begynte å investere i eiendom på egen kjøl - og det har han gjort med stort hell.

En mektig mann

I en kåring Adresseavisen gjorde over de mektigste menneskene i Trøndelag for tre år siden, ble Danielsen rangert på sjetteplass, bak REMA-gründer Odd Reitan, men foran ordføreren.

Og Roll Danielsen er blitt enda mektigere etter den tid. Han har fortsatt å bygge seg kraftig opp på eiendomssiden. Han har solgt flere eiendommer med solid gevinst de siste årene.

Han regnes for å være drivkraften bak utbyggingen av Nedre Elvehavn og Solsiden, som er Trondheims svar på Aker Brygge.

Også her har Roll Danielsen solgt seg ned. Eiendomssalgene skjer gjennom selskapet Roll Severin, som formelt er selskapet som har kjøpt aksjene og Adressa – og siden i Bergens Tidende.

Roll Danielsen er en av Norges fremste styregrossister med i alt 24 styreverv, de fleste i Trondheim.

På forsiden nå