Søkegull til Therese Johaug

Den blide OL-jenten er over dobbelt så populær som Marit Bjørgen på norske dataskjermer.
<b>THERESE JOHAUG</b>: Går så det suser på nettet.
THERESE JOHAUG: Går så det suser på nettet.

Marit Bjørgen ble kanskje den norske OL-dronningen, men i nett-popularitet må hun se seg slått av Therese Johaug.

I løpet av de to OL-ukene er det nemlig gjort dobbelt så mange søk etter Johaug som Bjørgen, viser en gjennomgang som Kvasir har gjort på oppdrag for E24.

Den norske søkemotoren håndterer over 800.000 søk daglig.

- Ett utskudd

- OL har vært hett på Kvasir de siste par ukene, og de fleste OL-relaterte søkene handler helt konkret om enkeltutøvere. Den klart mest populære utøveren er Therese Johaug som med flere titusen søk er dobbelt så populær som nummer to på listen, Marit Bjørgen, forteller informasjonrådgiver i Kvasir, Renate Morken, til E24.

Ifølge Morken er det gjort over 30.000 søk på Johaug under OL.

Hvorfor hun er mer populær enn Bjørgen kan ikke Morken svare på:

- Det kan se ut til at det er andre drivkrefter bak interessen på nett enn suksess i OL. Bjørgen har vært i medias søkelys i omtrent 10 år. Folk føler kanskje at de kjenner henne bedre enn Therese Johaug som med sine 21 år ennå er et relativt nytt bekjentskap, sier hun.

PR-rådgiver Haakon B. Schrøder i Playground er enig.

- Hun er "outsideren" - den ukjente. De andre er etablerte utøvere. Nå ønsker nordmenn å bli kjent med henne. Det er jo ofte slik at man sitter med PCen på fanget og søker opp dem man ikke kjenner på skjermen, sier han til E24.

Utskudd eller ikke. Johaug har de siste tiden inngått en rekke sponsoravtale og har ifølge VG avtaler verdt minst 700.000 kroner. Hun kommer med det best ut av langrennsjentene.

Ville byttet Northug mot Ulsrud

Petter Northug har også vært populær på Kvasir de siste ukene, ikke overraskende gitt medieinteressen rundt den kontroversielle trønderen.

- Uansett må han se seg slått av jentene på Kvasir – om vi ser på søk helt fra nyttår så er det fortsatt Johaug og Bjørgen som troner søketoppen blant OL-utøverne, forteller Morken i Kvasir.

PR-rådgiver Schrøder hadde gjerne sette at Northug byttet plass.

- Jeg hadde trodd at Thomas Ulsrud skulle komme høyere opp. I min verden skulle nok Petter Northug og Thomas Ulsrud byttet plass. Jeg måtte hjelpe min kone med å søke han opp, ler Schrøder.

Her er topp 10-listen over de norske utøverne i OL basert på antall søk i Kvasir under OL i Vancouver, med prosentvis fordeling av søkene i parantes:

  1. Therese Johaug (43)
  2. Marit Bjørgen (21)
  3. Petter Northug (9)
  4. Aksel Lund Svindal (6)
  5. Vibeke Skofterud (6)
  6. Tora Berger (5)
  7. Kristin Størmer Steira (3)
  8. Ole Einar Bjørndalen (3)
  9. Thomas Ulsrud (2)
  10. Håvard Bøkko (2)

Les også:

Les flere E24-nyheter her

På forsiden nå