Skavlans produksjonsselskap med 1 million mindre i inntekter

Det siste året før de forlot NRK gikk det totalt litt bedre for produksjonsselskapet bak «Skavlan».

Året før TV-konge Fredrik Skavlan går fra NRK til TV2 hadde produksjonsselskapet hans, Monkberry, nedgang i både inntekter og driftsresultat.

I 2017 hadde selskapet inntekter på over 23,6 millioner kroner, mens de i 2016 lå på 24,6 millioner.

– Standard år

Driftsresultatet endte på 424.972 kroner, en liten nedgang fra over 466.000 året før.

– Det var et helt standard år for oss. Vi har brukt en del midler på produksjon i London og New York, og det bærer resultatet preg av, sier styreleder Ole Johan Prytz til Dagens Næringsliv.

Han forteller at året gikk som forventet, og at resultatøkningen er for marginal til at han kan forklare hva den skyldes.

Resultat før skatt endte på 845.719 kroner, en oppgang fra 656.419 kroner i 2016.

Skavlan eier 75 prosent av selskapet gjennom Fredrik Skavlan AS, og sitter i selskapets styre. Monkberry ble etablert i 2010, og deres største prosjekt er «Skavlan».

Annet selskap

Regnskapet for holdingselskapet Fredrik Skavlan AS har ikke blitt offentliggjort i Brønnøysundregistrene ennå, men i 2017 var det en langt større omsetning i dette selskapet enn i produksjonsselskapet Monkberry.

Årsresultatet i dette selskapet endte på 12,1 millioner før skatt. Han har også et svenskregistrert selskap, Fredrik Skavlan AB.

Det var i juni Skavlan meldte at han slutter i NRK, og går til TV 2. Årsaken var ifølge NRK at en annen aktør enn dem selv la inn et bud for å overta prosjektet, ifølge VG.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå