WSJ: Spotify vil kjøpe podcast-kjempe

Spotify er i samtaler om å kjøpe podkastprodusenten Gimlet Media til en prislapp på over 200 millioner dollar. 


<p>A smartphone is seen in front of a screen projection of Spotify logo, in this picture illustration taken April 1, 2018. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration</p>

A smartphone is seen in front of a screen projection of Spotify logo, in this picture illustration taken April 1, 2018. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Spotify forhandler med Gimlet Media om et mulig oppkjøp. Det skriver The Wall Street Journal, som siterer kilder med kjennskap til saken.

Forhandlingene er pågående og det er fortsatt mulig at det ikke blir noen avtale, opplyser kildene.

Recode skriver at Spotify vil betale over 200 millioner dollar, tilsvarende 1,7 milliarder kroner, for oppstartsbedriften. Da Gimlet sist hentet penger, ble de verdsatt til 70 millioner dollar.

Les også: 2018 ble smarttelefonenes bunnår

Vil bli størst 

Strømmetjenesten sikter nå mot å bli blant de ledende distributørene av podkaster i nær fremtid, ifølge Recode. Nettstedet noterer seg at per dags dato finnes det ikke én enkelt tjeneste som står bak mesteparten av lyttingen til podkaster, i motsetning til for eksempel musikk - hvor Spotify leder an, med sine 200 millioner brukere.

Selv om podcaster har vært en del av Spotify i årevis, er det først de siste månedene at selskapet har satset på området i et forsøk på å få brukerne til å bruke mer tid i tjenesten – og på sikt tjene mer penger.

I 2017 ble det solgt reklame relatert til podkaster for omkring 315 millioner dollar. Det gjør podkastindustrien knøtt liten i forhold til for eksempel markedet for digitale videoreklamer, som genererte nesten 12 milliarder dollar under samme periode. 

Men industrien er i stadig vekst, noe Spotify nå vil ta nytte av. 

Gimlet Media produserer podcaster som «Reply All», «Startup» og «The Nod». Ifølge WSJ inngikk Gimlet nylig et partnerskap med Spotify for andre sesong av podkasten «Crimetown».

Selskapet ble grunnlagt av produsenten bak den kjente podcasten «This American Life».

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå