10 år og adm. dir.

Skal du slå deg opp som gründer i USA, lønner det seg å begynne tidlig.

HjEMMELÆRT: Hannah Altman har tatt et hjemmekurs i hvordan starte business.
HjEMMELÆRT: Hannah Altman har tatt et hjemmekurs i hvordan starte business.

Hannah Altman (10) er administrerende direktør i familieselskapet som omsetter for flere hundre tusen dollar i året.

For et par år siden startet foreldrene Rick og Lauren et onlineselskap som selger artige glidelåser - IBeOn. Datterselskapet, som driver med omtrent det samme, er det nettopp datteren som driver.

Hannah lever nå et dobbeltliv; hun er skoleelev om dagen og direktør om kvelden.

Selskapet Hannah´s Cool World ble startet i 2009 og har i dag mer enn 12.000 registrerte kunder over hele verden. De sender varer til både Norge, Israel og Australia.

Spennende automat

Det hele startet da familien var på restaurant for to år siden. På en automat kunne du kjøpe en figur til å sette på blyanten. Faren Rick gikk til slutt lei datterens mas, og ga henne penger til å kjøpe en figur. Det skulle vise seg å bli hans beste investering noensinne, ifølge AOL.

For ikke å skuffe datteren, gikk foreldrene med på å opprette en hjemmeside for å selge slikt dill til blyanter. Hannah´s Cool World ble startet og et par Google-reklamer ble kjøpt, slik at søk på «pencil toppers» ble sendt til deres hjemmeside. Og så begynte bestillingene å tikke inn.

Kreative ideer

Hannah´s Cool World er et datterselskap til foreldrenes IBeOn, som ble startet i 2007. Det var datteren Hannah, som da var bare seks år gammel, som kom med ideen til CoolZips. Det ble navnet på websiden som selger spenstige glidelåser til vesker, jakker, ryggsekker og kosebamser.

Mamma Lauren sluttet i jobben for å være hjemmeværende mor og å ta seg av glidelås-businessen. Pappa Rick fortsatte i jobben som leder for et parkeringsfirma på dagtid, og jobbet ekstra i IBeOn på ettermiddagen.

Lille Hannah var hjemme og lærte om markedsstrategi og fortjenestemarginer. Slikt blir det gründere av.

Flere ting

Bestillingene har fortsatt å tikke inn og Hannah´s Cool World utvidet sortimentet til små leker. Pappa Rick sluttet jobben våren 2010 for å jobbe full tid med Lauren og Hannah.

- Vi jobber lange dager, hver dag, men dette er noe vi virkelig trives med, sier Rick.

Hannahs jobb er å følge med på markedet og oppdage eventuelle nye stjerner. Rundt én time om dagen jobber hun etter skoletid. Da sitter hun på nett for å se om det er noe som fanger hennes interesse.

Også i Norge finner du artige påheng til blyantene.

- Pencil tops er populært. Japan er store på blyanter. Her hjemme har vi bare kjedelige gråblyanter. Jeg har bestilt en ny kolleksjon som kommer i bokhandlerne nå, sier importør Per Lunder i Bandz AS til E24.

To verdener

På skolen er Hannah en helt vanlig skoleelev.

- Jeg snakker ikke så mye om det på skolen, men når vennene mine kommer på besøk ser de alle tingene jeg har, og da syns de det er skikkelig kult, sier Hannah.

Og pengene Hannah tjener blir ikke utbetalt i lønn. Det sparer foreldrene til framtidig utdanning, bryllup og Bat mitzva.

Foreløpig er Hannah for ung til å kunne bli med på forhandlermesser. Derfor tar ikke foreldrene noen strategisk viktige avgjørelser om fremtidige innkjøp på slike messer. De tar med brosjyrene hjem til sin adm. dir.

LES OGSÅ:

Salgseksplosjon for gummistrikk

Vil gjøre millionbutikk på viskelær

Flere nyheter på E24

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå