21-åring etterlot seg gigant-gjeld

Da Nordahl Heyerdahl-Larsen (21) døde i en bilulykke etterlot han seg en gjeld på en halv milliard til risikovillige investorer.

Kreditorene har meldt krav på 470 millioner kroner til dødsboet etter den omkomne finansmannen Nordahl Heyerdahl-Larsen, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Heyerdahl-Larsen omkom da Porschen han var passasjer i fikk vannplaning og kjørte av veien i Spania i fjor. Gjelden han etterlot seg var resultatet av en rekke uferdige prosjekter, tomme konkursbo og stor gjeld til en lang rekke nordmenn, skriver DN.

- Det er ekstraordinært at en så ung og uerfaren mann får så stor tillitt av erfarne og flinke forretningsfolk, sier Tom Hugo Ottesen i Kvale & Co til DN. Han bestyrer boet etter Heyerdahl-Larsen.

Ottesen vil ikke fortelle hvem som har meldt krav i boet, men sier til DN det er en gruppe av risikovillige investorer. Han forteller om et uhyre høyt privatforbruk og en ung mann som det siste året han levde, konstant lette etter likvider.

Ottesen sier at Nordahl-Larsens hadde forventet å kunne selge prosjektene sine videre med fortjeneste, men at den planen ikke gikk. DN har kontaktet flere av dem som lånte den unge finansmannen penger og som nå står i fare for å tape alt. Investorene beskriver Nordahl-Larsen som karismatisk, iherdig, troverdig og ærlig.

Andre saker om Heyerdahl-Larsen:

Les flere økonominyheter på E24.no

På forsiden nå