Air Frances «flyselskap for millennials» starter flyginger fredag: Kommer til Norge i mars

Med baobab-juice og quinoa-salater skal Air Frances nyeste hjertebarn lokke til seg unge, hippe passasjerer. Fredag starter flygingene, og i mars starter selskapet trafikk til og fra Gardermoen.


<p><b>OPPSTART:</b> Fredag starter Air Frances nye flyselskap Joon sine flyvninger.</p>

OPPSTART: Fredag starter Air Frances nye flyselskap Joon sine flyvninger.

Flyselskapet Joon – et spill på det franske ordet «jeun», som betyr ung – skal forsøke å ta opp kampen om de unge reisende. Selskapet er primært for reisende født etter 1980, sa Air France da de lanserte det nye flyselskapet i sommer. 

Fredag tar det nye flyselskapet omsider av for første gang, med flyvninger fra Paris til Barcelona, Berlin, Lisboa og Porto. 

Torsdag melder selskapet selv at de vil starte flyvninger til og fra Oslo 25. mars neste år, som første by i Norden. 18 ganger i uken skal Joon trafikkere Gardermoen.

Utover Oslo vil også Istanbul, Napoli og Roma få flyvninger fra mars. I samme periode vil selskapet også starte langdistanseflyvninger til Cairo, Cape Town, Theran, Seychellene og Fortaleza, Brasil. 

Lavprisselskap

I tillegg til å være ungt og hipt skal selskapet fly passasjerene sine billig. Ifølge en pressemelding starter flyselskapet sine billetter på 39 euro per vei, omkring 390 kroner. I prisen er ikke bagasje inkludert.

Dermed tar Air France for første gang opp kampen mot lavpriskonkurrenter som Ryanair, Norwegian og WizzAir.

Passasjerene som reiser med Joon kan streame filmer og TV-serier direkte på sine egne apparater. De kan også lade smarttelefoner og nettbrett i flysetene. Neste år skal selskapet tilby gratis wifi.

De vil også ha en egen form for business class hvor passasjerene vil få servert gratis mat, snacks og drikke. 

Joon, som er Air Frances fjerde merkevare, skal ha base på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå