Jack Ma er igjen Kinas rikeste

Formuen til den avtroppende Alibaba-sjefen er beregnet til 39 milliarder dollar, tilsvarende 321 milliarder kroner. 


<p><b>TOPPER LISTE:</b> For første gang siden 2014 er ingen rikere enn Jack Ma. </p>

TOPPER LISTE: For første gang siden 2014 er ingen rikere enn Jack Ma. 

Alibabas grunnlegger Jack Ma har tatt tilbake tittelen som Kinas mest velstående, ifølge landets mest kjente rikingliste, skriver Financial Times.

Det skal i stor grad være takket være en høyere verdsettelse av Alibaba-eide Ant Financial, et fintech-selskap som tidligere i år vokste seg større enn Goldman Sachs.

Jack Mas formue steg til 39 milliarder dollar (321 milliarder kroner), en økning på over en tredel, etter at Ant Financial i april ble verdsatt til 150 milliarder dollar tidligere i år.

Alibaba-sjefen toppet listen over Kinas rikeste sist i 2014.

Han gikk nå forbi Xu Jiayin, grunnlegger av eiendomsselskapet Evergrande, som har falt i verdi i år. 

Det ble kjent i september at 54-åringen akter å gi seg som Alibaba-sjef neste år, nærmere bestemt 10. september. 

Ma har hintet om at han etter det ønsker å prøve nye ting og å gå tilbake til undervisningssektoren. Han er tidligere engelsklærer. 

I et intervju med Bloomberg sa han i september at han ønsker å følge fotsporene til Microsoft-gründer og filantrop Bill Gates. 

– Det er mye jeg kan lære av Bill Gates. Jeg kan aldri bli like rik, men en ting jeg kan gjøre bedre, er å trekke meg tilbake tidligere, sa Ma.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå