Amazon vil testfly leverings-droner

Amazon har nå søkt om å få teste dronelevering av pakker i USA.

<p><b>KLARE TIL TESTFLYVNING:</b> Amazons droner skal fly mer enn 80 kilometer i timen, og levere pakker på opptil 2,2 kilo.<br/></p>

KLARE TIL TESTFLYVNING: Amazons droner skal fly mer enn 80 kilometer i timen, og levere pakker på opptil 2,2 kilo.

Dermed er selskapet et steg nærmere drømmen om å realisere droneprogrammet Prime Air, ifølge Reuters.

Netthandelselskapets planer om å levere pakker til kundene sine via små, ubemannede fly, ble sluppet i fjor.

Frir til amerikanske myndigheter

Nå ber Amazon om å få lov til å teste dronene i Seattle, og har nå levert søknaden til det amerikanske luftfartstilsynet Federal Aviation Administration.

Det er nemlig bare seks steder det er lov å testfly droner i USA, og Seattle, der selskapet har en av sine forskningssentre, er ikke et av dem. 

Foreløpig kan Amazon kun teste droner innendørs og utenfor USA.

- Selfølgelig foretrekker Amazon å beholde fokuset, jobbene og investeringene som kommer med dette viktige initiativet innenfor USA, skrev selskapet i brevet.

80 kilometer i timen

Prime Air viser seg dermed å være langt mer enn et PR-stunt slik noen først mente. 

Ifølge Amazon selv skal dronene deres nå kunne fly over 80 kilometer i timen, og frakte pakker på opptil 2,2 kilo, som dekker 86 prosent av pakkene de sender ut, skriver Forbes.

Amazon ber om fritak fra reglene som forbyr kommersiell flyvning med droner i USA, og påpeker at de vil utvikle «det tusenvis av hobbyflyvere og flyprodusenter gjør hver eneste dag» på en trygg måte.

Da grunnlegger og administrerende direktør Jeff Bezos presenterte nyheten i fjor, meldte deg seg raskt bekymringer, både for privatlivets fred, og at teknologien ikke var god nok.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå