Støre vil gjenopplive lovforslag om handelsskikk

Dersom Arbeiderpartiet kommer i regjering, skal forslaget om en lov om god handelsskikk gjenopplives, lover partileder Jonas Gahr Støre.


<p>LOV: Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre ønsker en lov om god handelsskikk.</p>

LOV: Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre ønsker en lov om god handelsskikk.

Da han besøkte landsmøtet i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) før påske lovet Støre sågar at det skal bli flertall for forslaget om han kommer i posisjon, skriver Nationen. Det var musikk i ørene til LO-forbundet som organiserer nærmere 30.000 ansatte i matindustrien.

– Det er tydelig at dagens konkurranselovgivning ikke gir godt nok vern mot dagligvarekjedenes maktmisbruk. Dette kan bare en lov om god handelsskikk håndtere. Derfor må det på plass en lov som sikrer åpenhet, mer kontroll og ryddigere forhandlinger, sier Tor Arne Johansen, som er konserntillitsvalgt i Tine og sitter i landsstyret i NNN.

LO-leder Gerd Kristiansen vil gjøre loven til valgkampsak, og SV har allerede programfestet å jobbe for en slik lov. Senterpartiets Geir Pollestad mener det haster å ta tak i matkjedenes makt.

– Et lovforslag må kunne komme tidlig i stortingsperioden, sier han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå