Foodora har fått varsel av Arbeidstilsynet

Matleveringstjenesten Foodora må bli bedre på helse, miljø og sikkerhet, heter det i en tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet.


<p><b>ROSA SYKLISTER:</b> Foodoras ansatte har blitt en del av bybildet i Oslo.</p>

ROSA SYKLISTER: Foodoras ansatte har blitt en del av bybildet i Oslo.

– Ingenting var overraskende. Vi har oppfylt flere av påbudene allerede, men mangler å få på plass verneombudet, kartleggingen og arbeidsmiljøutvalget, sier Foodoras norgessjef Carl Tengberg til Dagens Næringsliv.

Tengberg sier at varslene Arbeidstilsynet kommer med, stemmer godt med det selskapet og Arbeidstilsynet diskuterte under tilsynet i slutten av mai.

Foodora er et selskap med sykkelbud som har rosa hjelmer og matbokser. Det ble startet opp i Oslo i fjor høst. Matleveringstjenesten har for øyeblikket rundt 250 ansatte. Syklistene er gjerne unge studenter som jobber deltid. I tilsynsrapporten er ikke Arbeidstilsynet helt fornøyd med måten Foodora ivaretar sikkerheten på.

– En bra syklist er en sikker syklist. Vi forsøker å overholde en viss leveringstid, men det skal på ingen måte gå på bekostning av sikkerheten. Vi er i kontinuerlig kontakt og dialog med syklistene våre og snakker med dem for å gjøre dem bevisste på risikoene, sier Tengberg.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå