Kaller inn entreprenører om gigantutbygging

For å øke kapasiteten for reisende utenfor Schengen-området, vil Avinor utvide Oslo lufthavn på Gardermoen med 30.000 kvadratmeter. Nå kaller Avinor inn entreprenører til møte.


<p><b>GIGANTPROSJEKT:</b> Snart starter arbeidet med å bygge ut Gardermoen.</p>

GIGANTPROSJEKT: Snart starter arbeidet med å bygge ut Gardermoen.

Om tre uker starter utbyggingsprosjektet på Gardermoen som skal øke kapasiteten for reisende utenfor Schengen-området.

Neste uke innkalles entreprenører og leverandører til et informasjonsmøte før byggearbeidene starter, skriver Avinor i en pressemelding.

– Arbeidet med utvidelsen av Non-Schengen starter allerede i oktober. Vi ser frem til oppstarten og kommende konkurranser for få med oss de beste entreprenørene til å oppføre det nye bygget, sier fungerende prosjektdirektør Runar Botten i Avinor i meldingen.

Informasjonsmøtet vil være nyttig for alle leverandører som er interessert i prosjektet. De første entreprisene for bygget kunngjøres i februar 2019.

Prosjektet «Utvidelse Non-Schengen Øst» starter 1. oktober.

– De siste årene har trafikken til og fra land utenfor Schengen vist en betydelig større vekst enn trafikk innenfor. At vi legger til rette for denne trafikken med å bygge god og tilpasset infrastruktur er helt nødvendig. Det vil gi Norge økt konkurransekraft og store samfunnsøkonomiske gevinster, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas på Avinor Oslo lufthavn.

Frem til sommeren 2022 vil arbeidet med å utvide flyplassen med 30.000 kvadratmeter pågå. Prislappen på de planlagte arbeidene er satt til 3,3 milliarder kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå