Ny juni-rekord for flytrafikken

Første halvår hadde Avinors lufthavner 25,6 millioner passasjerer, en økning på 4,3 prosent fra samme periode i fjor. I juni ble det satt ny passasjerrekord.


<p>NY REKORD: I juni ble det satt passasjerrekord i Norge.  Over 5 millioner fløy til eller fra Avinors lufthavner.</p>

NY REKORD: I juni ble det satt passasjerrekord i Norge.  Over 5 millioner fløy til eller fra Avinors lufthavner.

Juni var første måned noensinne at over 5 millioner passasjerer fløy til eller fra Avinors lufthavner. Generelt er det utenlandstrafikken som har økt mest, med 6,4 prosent, mens innenlandstrafikken økte med 3,2 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor.

Veksten er i tråd med resten av årets første halvår. Antall flybevegelser har gått ned med 1,5 prosent, men antallet passasjerer økte likevel med 4,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er gledelig at vi har en så god utvikling i norsk luftfart, og det er svært bra at flyselskapene har flere passasjerer om bord med færre flybevegelser. Dette betyr en enda mer effektiv og markedstilpasset utnyttelse av kapasiteten, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor i en pressemelding.

Oslo lufthavn sto for 75 prosent av passasjerveksten i juni og passerte for første gang 2,5 millioner flyreisende på én måned. Tromsø lufthavn, Langnes og Harstad/Narvik lufthavn, Evenes hadde også sterk vekst med henholdsvis 9,4 og 7,8 prosent i juni.

En rekke andre mindre lufthavner i Nord-Norge hadde i tillegg mer enn 10 prosents vekst i juni. Hammerfest bidro med en passasjervekst på 31 prosent, Svolvær med 20,1, Mosjøen med 17,1 og Mo i Rana med 13,7 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå