Endelig er denne norske luksusyachten overlevert

Den 116 meter lange superyachten U116 er nå sendt fra Kleven Verft til sin nye eier Graeme Hart – New Zealands rikeste person.


<p><b>PÅ VEI:</b> Den 116 meter lange yachten  er nå på vei til sin nye eier, Graeme Hart.</p>

PÅ VEI: Den 116 meter lange yachten  er nå på vei til sin nye eier, Graeme Hart.

– Det har vært en spennende og krevende prosess. Dette er et helt nytt segment for oss, og det har vært en bratt lærekurve, sier konsernsjef Ståle Rasmussen i Kleven til E24.

Litt over to år etter at Kleven leverte den første yachten til paret Graeme og Robyn Hart, er søsterskipet på vei til New Zealand. Den nye yachten har foreløpig bare navnet U116.

Hart-paret fikk i 2014 levert det første skipet fra verfet i Ulsteinvik. Den yachten var på 107 meter og utstyrt med blant annet helikopterdekk, helikopterhangar, svømmebasseng og boblebab.

Engasjert kjøper

I august i fjor ble den første yachten lagt ut for salg. Hart hadde fra før av bestilt en ny lukusyacht fra Kleven. Båten ble sjøsatt i mars i år, og skulle egentlig være klar til levering i juli.

Stadige endringskrav fra Hart har gjort at den først ble sendt av gårde nå i helga.

– Leveringsdatoer er ofte flyktige, og her har det vært mange endringer underveis. Dermed blir datoen flyttet, sier Rasmussen.

Graeme Hart har ved flere anledninger vist at han er tett på byggeprosessen som har foregått på Kleven Verft i Ulsteinvik. Han har blant annet vært til stede under sjøsettingen av begge de to skipene han har bestilt.

Og under hele prossesen har han hatt et team på plass for å følge byggingen.

– Han har vært veldig engasjert, og gjennom apparatet sitt har han alltid vært tett knyttet på. De har vært til stede her hele tiden, forteller Rasmussen.

New Zealands rikeste

Den nye yachten er designet for å tåle lange ekspedisjoner i vanskelig farvann, og kan ta opptil 66 personer.  Men Rasmussen kan ikke si noe om prisen på fartøyet.

– Vi har avtalt at vi ikke skal kommentere det, og det må vi respektere, sier Rasmussen.

Graeme Hart har selv bygget opp formuen sin gjennom kjøp og salg av selskaper. Nå er han mangemilliardær og New Zealands rikeste mann.

Han er en erfaren yachteier med flere nybyggingsprosjekter bak seg.

Ifølge Forbes er han god for 7,4 milliarder dollar, altså mer enn 60 milliarder norske kroner. Det plasserer ham på 178. plass på magasinets liste over verdens rikeste.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå