Veidekke bygger i Bærum: Får milliardkontrakt

Veidekke får storkontrakt med Bærum kommune om et nærsenter med en skole med plass til 1.050 elever, samt barnehage, bosenter og idrettsanlegg.<p><b>MILLIARDKONTRAKT:</b> Veidekke får en kontrakt verdt 1,1 milliarder kroner for å bygge ut Oksenøya senter i Bærum kommune.</p>

MILLIARDKONTRAKT: Veidekke får en kontrakt verdt 1,1 milliarder kroner for å bygge ut Oksenøya senter i Bærum kommune.

Entreprenørselskapet Veidekke har inngått avtale med Bærum kommune om å bygge Oksenøya senter på Fornebulandet.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Kontrakten har en verdi på 1,1 milliarder kroner.

Senteret skal inneholde en stor barneskole, barnehage, idrettsanlegg og et bo- og behandlingssenter.

– Dette blir et helt spesielt nærmiljøsenter der Bærum kommune samler mange funksjoner for unge og eldre på samme tomt for unik samhandling mellom de ulike formålsbyggene, sier Erik Økland, avdelingsleder for offentlige prosjekter i Veidekke Bygg Oslo.

Barneskolen ved Oksenøya senter skal ha plass til 1.050 elever, og barnehagen som bygges skal ha plass til 300 barn. Bo- og behandlingssenteret skal ha 150 plasser.

Byggestart i 2019-2020

Prosjektet vil nå gå inn i forprosjektfasen, noe som skal gjøres i nært samarbeid med kommunen. Der etter vil byggearbeidene settes i gang ved årskiftet 2019–20.

Trolig vil skolen og barnehagen bli bygget som plusshus, som produserer med energi enn de forbruker. Bo- og behandlingssenteret vil trolig bli bygget som nær nullenergibygg. Byggene skal tilknyttes fjernvarme og fjernkjøling.

Skolen, barnehagen, flerbrukshallen og uteområdene skal være ferdige til skolestart 2022. Bo- og behandlingssenteret skal være ferdig i slutten av 2022 og innflytning skjer i starten av 2023.

Idrettsanlegget ved Oksenøya skal ha en flerbrukshall på størrelse med en håndballbane med en egen del for turn, nærmiljøanlegg med en 9-er kunstgressbane og to sansehager for de eldre ved bo- og behandlingsenteret.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå