Forbrukslånsbankene anker Google-dommen

Komplett, Ikano og Monobank har valgt å anke saken til lagmannsretten. 


<p><b>FIKK MEDHOLD</b>: Bank Norwegian fikk medhold i tingretten, men forbrukslånsbankene anker saken om Google-annonsene.</p>

FIKK MEDHOLD: Bank Norwegian fikk medhold i tingretten, men forbrukslånsbankene anker saken om Google-annonsene.

I januar besluttet Asker og Bærum tingrett at Bank Norwegian ikke hadde brutt markedsføringsloven, etter at forbrukslånsbanken hadde kjøpt opp selskapsnavnene til sine konkurrenter som søkeord hos Google.

Grepet førte til at brukere fikk opp Bank Norwegian som øverste treff da de søkte på de andre bankene.

Ikano, Monobank og Komplett Bank tok Bank Norwegian til retten i november. Nå har de besluttet å anke dommen. 

– Dette er veldig viktig prinsipiell sak som vil påvirke alle som driver med nettannonser og merkevarebygging. Vi kunne ikke la en slik ukorrekt dom bli stående som siste ord, heter det i en felles uttalelse fra de tre bankene.

Bank Norwegian sier til NTB at konkurrentene selvsagt er i sin fulle rett til å bringe saken inn for lagmannsretten. 

– Vi mener dommen fra tingretten er tydelig og at resultatet er riktig – og på linje med praksis i land som for eksempel Sverige og England, sier leder for kommunikasjon- og samfunnskontakt Kai Morten Terning i Bank Norwegian. 

Frykter presedens

Bankene mener at dersom tingrettsdommen blir stående, vil det kunne skape presedens. De frykter det vil bli fritt fram i alle bransjer å utnytte konkurrenters kjennetegn både i Google-søk og andre informasjonskanaler.

– Dette vil igjen føre til at det blir vanskeligere og veldig mye mer kostbart for utfordrere og mindre aktører å selge sine varer og tjenester gjennom søkemotorer, heter det videre i uttalelsen.

Saken har tidligere vært oppe i Næringslivets konkurranseutvalg, der utvalget enstemmig konkluderte med at Bank Norwegians bruk av konkurrentenes kjennetegn som søkeord hos Google er i strid med god forretningsskikk næringsdrivende imellom, og viser til markedsføringsloven. 

Tingretten var ikke enig med utvalget, men valgte likevel ikke å tilkjenne saksomkostninger.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå