Ble kastet ut av meglerhus i 2000 - tjente 70 millioner i fjor

14 år etter fiaskoen med IT-krakket lykkes Ketil Grim Skorstad med å dra inn de store pengene igjen.

<p><b>BLITT GULLKALV IGJEN:</b> 2013 var et suksessrikt år for Ketil Grim Skorstad, som tjente 70 millioner på aksjehandel i fjor.<br/></p>

BLITT GULLKALV IGJEN: 2013 var et suksessrikt år for Ketil Grim Skorstad, som tjente 70 millioner på aksjehandel i fjor.

Skorstad seilte opp som en ung og lovende aksjemegler på slutten av 90-tallet. Men da dotcom-boblen sprakk i 2000, fikk han illsinte kunder med råtne aksjeposisjoner på nakken og ble kastet ut av meglerhuset Sundal Collier, skriver Finansavisen.

Han var da bare 25 år og det var i mange år stille fra Skorstad etter at renommeet fikk en alvorlig knekk. 

I 2007 registrerte han investeringsselskapet Tigerstaden AS, der han står oppført med 100 prosent eierandel, ifølge E24 Bedrift. 

Sjekk nøkkeltallene til Tigerstaden i E24 Bedrift.

For Tigerstaden bød oppstarten på 11,8 millioner i tap og 5,3 millioner i negativ egenkapital i 2008.

Kjøpte seg inn i REC

Ifølge Finansavisen skiftet Skorstad handelstaktikk, og de siste fem årene har det gitt svært innbringende investeringer.

I 2013 skuffet han inn 69,9 millioner kroner, mens han de fire foregående årene endte med et samlet overskudd på 45 millioner kroner.

- Jeg tjente både på long- og shortsiden. Jeg fulgte blant annet i Spetalens fotspor og kjøpte Rec Solar da Rec ble splittet i to. 90 prosent av inntjeningen kommer fra aksjer - hovedsaklig norske. I tillegg tjente jeg på valuta etter samarbeid med Svein Haga - blant annet ved at jeg solgte japanske yen, sier han til Finansavisen om hvordan pengen ble tjent.

Han jobber på langt nær ikke så mye i år, som han gjorde i gullåret 2013.

- Jeg var veldig aktiv i fjor, og drev ikke med annet enn trading. I år er det tilbake til normal aktivitet. I år har jeg et liv, sier Skorstad.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå