Håper å ha Dreamliner i luften igjen innen april

Skal ha funnet en løsning på brannrisikoen.

<p><b>PÅ BAKKEN:</b> Alle de rundt 50 787 Dreamliner som er levert til flyselskaper verden over, står for tiden på bakken.<br/></p>

PÅ BAKKEN: Alle de rundt 50 787 Dreamliner som er levert til flyselskaper verden over, står for tiden på bakken.

Ifølge Seattle Times - dem største avisen i Boeings hjemby - skal flyfabrikkens ledelse allerede fredag kveld norsk tid møte det amerikanske luftfartstilsynet FAA.

Her skal de presentere en løsning på problemet som har gjort at alle 50 eksemplarene av prestisjeflyet Boeing 787 Dreamliner har stått på bakken siden 16. januar.

Les også: FAA beordrer alle Dreamliner-fly på bakken

Etter fem hendelser på like mange dager, satte FAA foten ned, og la ned flyforbud. Problemene var knyttet til batteriene på Dreamliner, som i beste fall sluttet å fungere og i verste fall ble så overopphetet at de hadde branntilløp.

Les også:

Skal pakkes inn

Ifølge Seattle Times skal Boeing nå har startet produksjon av en forsterket boks, som batteriene skal legges inn i. Denne skal isoleres fra utsiden, og også mellom batteriene. I tillegg skal det være ventilasjon fra boksen og rett ut i luften. 

<p><b>BRANNTILLØP:</b> Den amerikanske flyhavarikommisjonen jobber fortsatt med å finne ut hva som forårsaket overopphetingen av batterier i Dreamliner.<br/></p>

BRANNTILLØP: Den amerikanske flyhavarikommisjonen jobber fortsatt med å finne ut hva som forårsaket overopphetingen av batterier i Dreamliner.

Selve batteriet skal også være redesignet.

Boeing har ikke kommentert saken overfor Seattle Times, utover å gjenta budskapet om at «det gjøres fremskritt».

En ikke navngitt kilde i Boeing sier den foreslåtte løsningen tar høyde for at en av battericellene kan begynne å brenne igjen, uten at det vil få fatale konsekvenser.

I luften igjen

Dersom FAA godkjenner løsningen, håper Boeing at Dreamliner kan være i drift igjen innen april, altså om en drøy måned. 

Boeing håper FAA skal godkjenne løsningen på permanent basis. Inntil nå har «alle» trodd at Boeing ville komme opp med en midlertidig løsning først, skriver Seattle Times, og innrømmer at de selv har vært av den oppfatning.

Norwegian håper

Som kjent har flyselskapet Norwegian bestilt åtte 787-maskiner fra Boeing, og skal etter planen starte flygninger med Dreamliner til New York og Bangkok i sommer.

Får Boeing en rask godkjenning kan det også være godt nytt for Norwegian, som i motsatt fall må leie inn brukte fly som erstatning.

Flyselskapet har sagt at de har muligheter til å leie fly, dersom Dreamliner ikke blir levert som avtalt i vår.

Les også:Boeing til Norwegian: Dreamliner kan bli forsinketPå forsiden nå