Boeing sender advarsel etter flystyrt

Etter flystyrten i Indonesia forrige uke, går Boeing nå ut med en sikkerhetsadvarsel omkring en feil som kan føre til at flyet peker ned.


<p><b>ADVARER:</b> En sikkerhetsadvarsel er utstedt av flyprodusenten Boeing etter en flystyrt utenfor Indonesia. </p>

ADVARER: En sikkerhetsadvarsel er utstedt av flyprodusenten Boeing etter en flystyrt utenfor Indonesia. 

Boeing har sendt ut en sikkerhetsadvarsel til operatørene som bruker de nye 737 Max-flyene, etter flyulykken utenfor Indonesia forrige uke. Det opplyser selskapet i en pressemelding. 

189 mennesker mistet livet i ulykken. 

Boeing advarer flyselskap om at sensorer i cockpiten kan gi feilaktige avlesninger, noe som fører til at fronten til flyet plutselig peker ned, skriver Bloomberg

Flyprodusenten kommer også med instruksjoner om hva piloter skal gjøre dersom feilen oppstår. Disse advarslene skal være basert på foreløpige funn fra ulykken, som involverte et 737 Max 8-fly fra flyselskapet Lion Air.

Flyet fra lavprisselskapet forsvant fra radaren og styrtet i havet 13 minutter etter det hadde forlatt flyplassen i Jakarta forrige mandag. Flyet var på vei til Pangkal Pinang da det styrtet. 

– Følger anbefalingen

Norwegian er blant selskapene som bruker flyet, og har 14 maskiner av typen 737 8-Max i sin flåte. 

– Det er helt vanlig at Boeing sender ut oppdateringer om rutiner og prosedyrer. I dette tilfellet har Boeing sendt ut en anbefaling for hvilke prosedyrer man kan bruke dersom man får indikasjoner på at det er feil på en sensor som kan sende feil signaler til blant annet stabilisatoren, skriver presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian i en e-post.

Visere opplyser hun at alle deres fly av denne typen opererer i norma trafikk og at sikkerhet som vanlig har absolutt høyeste prioritert. 

– Vi holder regelmessig kontakt med Boieng og forholder oss til deres anbefalinger og instruksjoner, fortsetter Jacobsson. 

Flykrasjet i Indonesia er den første store ulykken som involverer denne varianten av 737, som ble introdusert til det kommersielle markedet i fjor. I oktober skrev Reuters at Boeing har mottatt 4.783 bestillinger av flyet, der 219 var levert innen utgangen av september. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå