Det bygges færre boliger, men flere næringsbygg

I tredje kvartal ble det gitt igangsettingstillatelse til 8.100 nye boliger her i landet. Det er en nedgang på 4 prosent fra samme kvartal i fjor.

Totalt ble det gitt igangsettingstillatelse til bygging av drøyt en million kvadratmeter med bolig i tredje kvartal, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Akershus og Oslo er fylkene der det er gitt flest igangsettingstillatelser.

Den langsiktige trenden viser en klar vekst i antall tillatelser til nye boliger helt siden sensommeren 2014, men med en nedgang fra våren 2017 til begynnelsen av 2018. I de to siste kvartalene er det igjen en økning i antall igangsettingstillatelser til nye boliger.

I tredje kvartal i år er det gitt tillatelse til bygging av nesten 1,1 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig i næringsbygg. Det er en økning på 5 prosent fra samme kvartal i fjor.

I tredje kvartal ble det 460 nye boliger i Norge som følge av ombygging av eksisterende bygningsmasse. 233 av disse oppsto som følge av ombygging av næringsbygg.

495 boliger ble revet eller brent i løpet av tredje kvartal. Av disse var 300 eneboliger.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå