Brynestad legger ned papirfabrikk

Papirfabrikken Hurum Paper Mill på Tofte i Buskerud legges ned.
<b>RIBBET:</b> Brynestad har ribbet CG Holding for de saftigste selskapene og overført dem til 3 Norske.
RIBBET: Brynestad har ribbet CG Holding for de saftigste selskapene og overført dem til 3 Norske.

- Det norske markedet er ikke villig til å betale for miljøpapir, mener styreleder Hans Harbitz.

67 ansatte mister jobben når fabrikken stanser produksjonen. De ansatte ble orientert om styrets beslutning på et allmøte onsdag ettermiddag.

Det er en gammel industrikjempe som nå stanser produksjonen. Hurum fabrikker ble grunnlagt i 1906. Papirfabrikken gjenvinner drikkekartonger til blant annet papirposer.

- Kun festtaler

I mai i fjor besluttet de daværende eierne, Daimyo AS, å stenge fabrikken, men nedleggelsen ble stanset i siste liten da Hurum Paper Mill ble overtatt av CG Holding, som eies av Atle Brynestad.

- Konsernet har hittil brukt nærmere 50 millioner kroner på Hurum Paper Mill. Når det uttalte miljøengasjementet i Norge kun er festtaler og ikke omsettes i konkret handling, er det ikke lenger forsvarlig å opprettholde driften. Det arbeides nå med en styrt avvikling av bedriften, sier konsernsjef Christian Butenschøn i CG Holding.

- Ikke betalingsvilje

Styret og ledelsen ved papirfabrikken forteller at de har møtt velvilje overalt for deres resirkulerte papirprodukter, men ikke betalingsvilje.

- Når fabrikken avvikles, vil "Skyll, brett og stapp" bli meningsløst i tiden fremover, sier styreleder Hans Harbitz og viser til kampanjer for å få folk til å levere brukte drikkekartonger til gjenvinning.

Tillitsvalgt Vidar Israelsson sier til NRK at nedleggelsen er trist, og at han er skuffet over regjeringen. Han viser til at bedriften har prøvd lenge å få kontakt med miljøvernminister Erik Solheim (SV), men ikke oppnådd det.

En av papirmaskinene på Hurum ble stanset i august i år, da det ble klart at bedriften hadde økonomiske problemer. Fabrikken har hatt en produksjonskapasitet på 36.000 tonn papir i året.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå