Butikksjefer kritiske til søndagsåpne butikker

Sju av ti butikksjefer er kritiske til Solberg-regjeringens plan om å tillate søndagsåpne butikker, viser en undersøkelse.

<p><b>BUTIKK-NEI TAKK:</b> Høyre-leder Erna Solberg (til høyre) og Frp-leder Siv Jensen under pressekonferansen mandag, da det blant annet ble kjent at regjeringen går inn for søndagsåpne butikker.</p>

BUTIKK-NEI TAKK: Høyre-leder Erna Solberg (til høyre) og Frp-leder Siv Jensen under pressekonferansen mandag, da det blant annet ble kjent at regjeringen går inn for søndagsåpne butikker.

Butikksjefene frykter søndagsåpne butikker vil ta fra dem fritid og gå ut over bedriftens inntjening, ifølge undersøkelsen Norsk Ledelsesbarometer fra organisasjonen Lederne.

– Hele 84 prosent av butikksjefene svarte at søndagsåpne butikker vil medføre betydelig merarbeid for dem. Fra før av er dette en gruppe som har et sterkt press på seg for å være tilgjengelig under store deler av butikkens åpningstid, og de jobber langt utover normale arbeidsuker, sier Stein Stugu ved De Facto kunnskapssenter for fagorganiserte, som gjennomfører barometeret.

Nærmere 70 prosent av medlemmene i handelsbransjen mener altså at det er negativt at loven om søndagsåpne butikker liberaliseres. Dersom Høyre og Fremskrittspartiet får det som de varslet i regjeringserklæringen, vil også butikker som er over 100 kvadratmeter store, få lov til å holde åpent på søndager.

– Det er viktig å få på plass et best mulig regelverk før søndagsåpne butikker blir tillatt, sier forbundsleder Jan Olav Brekke i Lederne.

LES OGSÅ:


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå